Šport
31 ogledov

Še dva slovenska finala

Tina Šutej skok s palico dvoransko SP Sopot Reuters
Slovenska atletika ima še četrto in peto predstavnico v finalih evropskega prvenstva.

Slovenska rekorderka Tina Šutej je drugi dan evropskega prvenstva v kvalifikacijah skoka s palico delila deveto mesto (4,45 metra) in se uvrstila v finale, ki bo v soboto ob 19.30. To bo četrti finalni nastop slovenskih predstavnikov na tem EP.

Šutejeva je izpustila začetno višino na štirih metrih, na 4,20 je bila uspešna drugič, na 4,35 m prvič, nato pa je letvico na 4,45 m podrla dvakrat. Tedaj je delila dvanajsto mesto, zadnje, ki je še vodilo v finale. Tik pred tretjim poskusom Slovenke je to višino preskočila Finka Minna Nikkanen in Šutejevo potisnila na 13. mesto. Slovenska rekorderka se je nato zbrala in po preskočeni višini prišla do delitve devetega mesta in s tem zanesljive uvrstitve v finale.

Tudi Ratejeva uspešna

Kasneje je bila v kvalifikacijah meta kopja uspešna tudi slovenska rekorderka Martina Ratej, ki je v drugi seriji s 60,38 metra presegla kvalifikacijsko normo in se uvrstila v finale, ki bo v soboto ob 18. uri.

Pred Šutejevo so se v finala prebili še trije Slovenci. Veronika Domjan je imela v kvalifikacijah meta diska deveti izid in je z 60,11 metra izboljšala svoj prejšnji državni rekord, 59,55 metra, ki ga je postavila 4. junija. Obenem je le za 89 centimetrov zgrešila olimpijsko normo. Robert Renner je v kvalifikacijah skoka s palico delil šesto mesto (5,50 m), Maruša Černjul pa se je uvrstila v finale skoka v višino; v kvalifikacijah je imela 12. izid (1,89 m).

Rudolf in Mihalinčeva v polfinalu

Najboljša slovenska atletinja lanskega leta Maja Mihalinec pa je danes v kvalifikacijah teka na 100 m v drugi skupini zasedla drugo mesto (11,41) in se zanesljivo uvrstila v jutrišnji polfinale, ki bo ob 19.15. Mihalinčeva je na tem EP že tekla v polfinalu na 200 m in dosegla deseti izid.

Uspešen je bil tudi Žan Rudolf. V kvalifikacijah teka na 800 m dosegel 10. izid (1:48,72); v prvi skupni je bil četrti in se je kot zadnji po času uvrstil v petkov polfinale. Drugi slovenski predstavnik na 800 m, Jan Petrač, je izpadel z 28. izidom (1:52,21); tekel je v daleč najpočasnejši skupini.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.