Šport
23 ogledov

Še dve sezoni, nato konec kariere

zlatan ibrahimović psg EPA
Zlatan Ibrahimovič pravi, da ne bo več igral nogometa po 34. letu starosti. Verjame, da še lahko osvoji Ligo prvakov.

Švedski zvezdnik Zlatan Ibrahimović namerava skleniti nogometno kariero po koncu pogodbe s Paris Saint-Germainom. "Pogodbo imam do leta 2016. Naslednjo sezono bom star že 34 let in mislim, da nato ne bom več igral nogometa na najvišjem nivoju. Najverjetneje je PSG tako moj zadnji klub," je dejal Ibra, ki je na začetku meseca zavrnil namigovanja, da se želi vrniti v Juventus.

Zdaj 32-letni napadalec se je pariškemu klubu priključil leta 2012 in ga popeljal do dveh zaporednih naslovov v Ligue 1, a sam se nima za prvo violino bogatega kluba: "Ne mislim, da sem jaz PSG. Brez ekipe in takšnih soigralcev bi bil nič. Igram z odličnimi nogometaši, z igralci, ki me spoštujejo, jaz pa spoštujem njih. Spoštovanje je zame zelo pomembno. Brez njega ne moreš uspeti. Vsi trdo delamo za skupne cilje.Sem eden izmed vodij na igrišču, a teh je še kar nekaj. Smo dobra skupina, v garderobi je odlično vzdušje. Nikoli ni bilo težav. Radi se zabavamo. Veliko se smejemo in zafrkavamo med sabo. To je dobro, všeč mi je."

sport 11.03.14. svedski napadalec Paris Saint-Germaina (PSG) Zlatan Ibrahimović, | Avtor: sport 11.03.14. svedski napadalec Paris Saint-Germaina (PSG) Zlatan Ibrahimović, sport 11.03.14. svedski napadalec Paris Saint-Germaina (PSG) Zlatan Ibrahimović,
Švedu nekatero kritiki očitajo, da ni osvojil Lige prvakov in zato naj ne bi sodil med najboljše napadalce na svetu. "Dejstvo, da to ponavljajo, me ne moti. Ko je nekdo na vrhu, ljudje poiščejo reči, da ga lahko kritizirajo. Tudi pravi Ronaldo ni nikoli osvojil Lige prvakov. Kaj pravijo o njemu? Z mano je enako. Če zmagaš, pač zmagaš, a to ne spremeni tega, kakšen igralec si. Če Diego Maradona ne bi osvojil svetovnega prvenstva, ali bi ljudje trdili, da ne sodi med najboljše? Seveda ne bi," pravi Ibrahimović.

"V karieri sem uresničil vse cilje. Stoodsrtotno. Osvojil sem 23 lovorik, vselej sem dal od vsebe prav vse. Seveda bi bilo lepo, če bi osvojil tudi Ligo prvakov in čutim, da jo še lahko. Če pa se bo moja kariera končala brez tega, tudi prav. Še vedno bi bil zadovoljen in ponosen," meni napadalec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.