Šport
21 ogledov

Še en reprezentant JAR žrtev oboroženega ropa

Sibusiso Vilakazi JAR Facebook
Le dober teden po smrti vratarja nogometne reprezentance, ki je umrl v oboroženem ropu, je Južnoafriško republiko pretresel nov podoben dogodek, v katerega je bil vpleten še en član "Bafane Bafane".

Na srečo se ni končal tako tragično, si pa bo Sibusiso Vilakazi ter njegova družina za večno zapomnila noč iz sobote na nedeljo. V njihov dom v Sowetu, ki ga je staršem kupil prav nogometaš, so nasilno vstopili neznanci ter očeta, mamo in mlajšega brata z orožjem prisilili, da so jim predali vrednejše predmete.

Vse je prespal

Omenjeni igralec, sicer član reprezentance, ki je kapetan tamkajšnjega kluba Bidvest Wits, je v času ropa spal in je za dogodek izvedel, šele ko so starši poklicali policijo. Medtem so roparji že pobegnili s plenom, ki je vključeval zlatnino, poročna prstana, prenosne telefone, glasbeno opremo ter TV sprejemnik.

Štiriindvajsetletni Vilakazi je bil po dogodku vidno pretresen, še posebej, ker se je le dan prej udeležil pogreba soigralca, vratarja južnoafriške reprezentance Senza Meyiwe, ki so ga oboroženi roparji ustrelili, ko jih je sredi noči zasačil pri vlomu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.