Šport
1282 ogledov

Še ena smrt v ringu

Patrick Day Profimedia
Ameriški boksar umrl po štirih dneh v kritičnem stanju.

Sedemindvajsetletni Patrick Day je umrl štiri dni po dvoboju s Charlesom Conwellom. Takoj po borbi so ga prepeljali v bolnišnico, kjer so ga operirali, po njej pa se ni več zbudil iz kome. Danes zjutraj so sporočili, da je umrl.

Day je v svoji profesionalni karieri dobil 17 od 22 borb, štirikrat je izgubil, enkrat pa remiziral. Njegova smrt je le ena v nizu tragičnih dogodkov, ki so se v zadnjem času zgodili v boksarskih ringih. Samo v juliju sta tako na primer življenje zaradi poškodb v ringu izgubila Rus Maksim Dadašev in Argentinec Hugo Santillán. 

Conwell : Day Video Šport Po tem brutalnem nokavtu se boksar bori za življenje, nasprotnik skrušen

Patrick Day | Avtor: Profimedia Profimedia

"Zelo težko je v takšnem trenutku razložiti in opravičiti nevarnosti, ki so prisotne v boksu. To ni primeren čas za obsodbe, vendar odgovori niso jasni. Nekaj je potrebno storiti. Imamo številna vprašanja, imamo tudi sredstva, da na njih odgovorimo, da smo bolj odgovorni in da boks nardimo bolj varen. Tako bomo počastili tudi Pata Daya," je dejal zastopnik nesrečnega boksarja Lou DiBella.

"Bil je sin, brat in prijatelj mnogim ljudem. Bilj je prijazen, velikodušen, pozitivno je gledal v prihodnost. Zaradi tega se je prikupil mnogim ljudem. Izhajal je iz dobre družine, bil je pameten, izobražen, imel je pozitivne vrednote. Imel je veliko drugih možnosti za preživljanje, a odločil se je za boks. To je pomenilo tveganje, ki se na žalost ni dobro končalo," je še dejal DiBella.

Dayova smrt je prizadela tudi Conwella, ki mu je po dvoboju napisal čustveno pismo. "Nikoli si nisem mislil, da se tebi lahko zgodi kaj takega. Če bi lahko zavrtel čas nazaj, zagotovo ne bi odšel v ring. Nihče si ne zasluži česa takega. Vse, kar sem hotel, je bila zmaga," je v pismu med drugim zapisal Conwell.

Maksim Dadašev Video Šport Ruski boksar umrl v ameriški bolnišnici

Patrick Day | Avtor: Profimedia Profimedia

Day je pred prestopom med profesionalce kot amater osvojil renomirani Golden Gloves turnir v New Yorku, po njem pa je bil tudi rezerva v ameriški reprezentanci za olimpijske igre leta 2012. Bil je zamenjava za Errola Spenca Jr., ki se je sicer prav tako pred dnevi znašel v bolnišnici, vendar ne zaradi dogajanja v ringu, ampak zaradi hujše prometne nesreče. V njej se je zvezdnik velterske kategorije večkrat prevrnil s svojim ferrarijem. 

Po zadnjih informacijah naj bi okreval brez posledic.

Errol Spence Jr. Video Šport Huda nesreča šampiona, večkrat se je prevrnil s Ferrarijem

 

Komentarjev 1
  • Kmodri 13:28 17.oktober 2019.

    Kaj pa naj pričakujemo od gladiatorstva_?