Šport
691 ogledov

Selektor: "Prevzemam odgovornost za poraz"

Ivo Jan
Še druga ničla Slovenije v Kazahstanu.

Slovenija je izgubila tudi drugo tekmo na Svetovnem prvenstvu divizije I. S 5:3 je bila tokrat boljša reprezentanca Južne Koreje. Slovenija se je tako znašla v zelo težkem položaju, saj ima po današnjem ter ponedeljkovem porazu s Kazahstanom zelo majhne možnosti za osvojitev enega izmed prvih dveh mest, ki prinašata napredovanje med hokejsko elito.

slovenija italija hokej Svetovno prvenstvo Šport Tretjina iz nočne more usodna za Slovenijo

Slovenija je sicer odigrala zelo dobro prvo tretjino, ki jo je dobila s 3:1, a nato doživela pravi mrk v drugi, katero so Korejci dobili s kar 3:0. V zadnji tretjini je Slovenija sicer močno pritiskala ter iskala izenačenje, a je zadetek v prazno mrežo tik pred koncem tekme odločil zmagovalca.

Ivo Jan | Avtor: Profimedia Profimedia

"Spet je bilo nekaj nepotrebnih prekrškov, Korejci so to znali izkoristiti. Velja nepisano pravilo, da če ne izkoristiš prednosti 5-3, se tekma obrne. Imeli smo kar nekaj priložnosti, ki jih nismo izkoristili. Prevzemam odgovornost za poraz, ni pa še konec turnirja. Imamo še tri tekme. Zdaj potrebujemo regeneracijo, nekateri igralci so bolj utrujeni kot drugi, danes smo igrali na tri napade. Analizirali bomo današnjo tekmo in se pripravili na četrtek," je po porazu krivdo nase prevzel slovenski selektor Ivo Jan.

Ken Ograjenšek | Avtor: Profimedia Profimedia

Razočaranja ni skrival niti strelec enega izmed zadetkov za Slovenijo, Ken Ograjenšek: "Začeli smo dobro, narekovali ritem, več smo drsali, oni so delali prekrške. Potem pa so v nadaljevanju oni dobili 'momentum' in ko se to zgodi, se je težko vrniti. Dali so nam nekaj golov po sreči. Mi smo se borili do konca, a ni šlo noter, tako da je prisotno razočaranje."

"Vodstvo nas ni uspavalo. Naša največja težava je nedisciplina, preveč napak, preveč prekrškov. To bomo morali popraviti do naslednje tekme. Korejci so se branili in čakali na svoje priložnosti. Mi smo poskušali preveč na silo. Na koncu smo dali vse od sebe, a smo bili kar malo zafrustrirani. Njihov vratar je bil danes zelo dober in očitno so si danes bolj zaslužili zmago," pa je razloge za nov slovenski poraz našel Boštjan Goličič.

Boštjan Goličič | Avtor: Profimedia Profimedia

Slovence naslednja tekma čaka v četrtek, 2. maja, ko bodo ob 12. uri po slovenskem času igrali z Belorusijo.

Komentarjev 1