Šport
46 ogledov

"Sem Fernando Alonso, star sem 13 let"

alonso bolnišnica halja palec barcelona f1 EPA
Po poročanju nekaterih medijev se Fernando Alonso takoj po nesreči ni spomnil zadnjih 20 let svojega življenja.

Fernando Alonso bo izpustil prvo dirko sezone v Melbournu, ki bo na sporedu 15. marca. Tako so mu priporočili zdravniki, saj je dvakratni svetovni prvak utrpel pretres možganov ob nesreči na testiranjih v Barceloni. Po poročanju španskega dnevnika El País se je v bolnišnici zbudil iz nezavesti, nekaj časa pa je mislil, da je v letu 1995.

Na vprašanje kdo je, kaj počne v življenju in kaj si želi postati, naj bi namreč odgovoril: "Ime mi je Fernando, vozim kart in si želim postati dirkač formule 1."

Španski dirkač se tako ni spomnil svojega debija v najprestižnejšem avtomobilističnem športu leta 2001, ko je sedel v Minardi, in dveh naslovov iz let 2005 in 2006. Leta 1995 je Alonso sicer hodil v šolo v rojstnem Oviedu. Njegov oče Jose Luis je sicer Fernandu prvi kart naredil že pri njegovih treh letih.

Šef ekipe McLaren Ron Dennis je priznal, da je povratnik v moštvo po nesreči za nekaj časa izgubil spomin, a dodal, da takšne reči niso redke ob takšnih nesrečah. "Po trku smo se odzvali predvsem zato, da bi popravili napačne zapise v medijih, da je do nesreče prišlo zaradi napak v dirkalniku. Glede na vprašanja o njegovem zdravju, pri McLarnu ne bomo in tudi ne bi smeli stopiti v ospredje, saj za njegovo zdravljenje skrbijo za to bolj usposobljene osebe, se pravi zdravniki. Tako lahko le povemo, da dobro okreva, upamo, da bo kmalu spet na svojem briljantnem nivoju. Razumemo, da medije žeja po novih informacijah, a za te se bo treba obrniti na doktorje," so zdaj zapisali pri britanskem moštvu.

 
Komentarjev 1
  • depresija 22:02 05.marec 2015.

    Kot Janša.. On ma tut delno amnezijo - svojo politično kariero je začel v SDS, to, da je bil pred tem komunajzar, komisar v KPS se pa ne spomne več.