Šport
40 ogledov

Alonso zapustil bolnišnico

Fernando Alonso EPA
Fernando Alonso, dvakratni svetovni prvak v formuli 1, je zapustil bolnišnico. V njo je bil prepeljan po nesreči na nedeljskih testiranjih v Barceloni.

Triintridesetleni McLarnov voznik je zapustil bolnišnico, odšel pa je domov na nadaljni počitek in okrevanje. Tako je že znano, da bo izpustil tretji, zadnji del testiranj, ki se v Barceloni začnejo v četrtek. Nadomestil ga bo testni voznik McLarna Kevin Magnussen. Sezona se bo sicer začela 15. marca z dirko za Veliko nagrado Avstralije.

Fernando Alonso je v nedeljo sicer ob trku utrpel pretres možganov. Pri Mclarnu so v ponedeljek sporočili, da je opravil preglede in da je vse "povsem normalno". V britanskem moštvu so odločno zanikali nekatera namigovanja, da je nesrečo povzročil stik dirkača z elektriko zaradi napake v bolidu. Podatki, ki so jih zbrali s pomočjo telemetrije, naj bi kazali, da je bil Alonso pri zavesti do samega trka, saj je zaviral in prestavljal v nižje brzine.

"Lepo je videti, da je Fernando zapustil bolnišnico. Na testih se bom potrudil po najboljših močeh, da bo dirkalnik pripravljen za dirko v Melbournu," je na twitterju Alonsov odhod iz bolnišnice pokomentiral Magnussen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.