Šport
20 ogledov

"Sem super zadovoljna z izidom"

Tina Maze EPA
Vodilna smučarka v skupnem seštevku svetovnega pokala je bila tokrat tretja. Elisabeth Görgl je s 33 leti in 304 dnevi postala najstarejša zmagovalka v zgodovini svetovnega pokala in je prehitela Michaelo Dorfmeister.

Tina Maze je bila po včerajšnjem sedmem mestu v smuku kar zadovoljna z uvrstitvijo. "Malo 'padam', ta vikend bom še stisnila, potem pa potrebujem malo počitka in 'odklopa' v spremenjenem okolju. V nedeljo je še ena tekma in upam na najboljše, mogoče upam na zmago ali pa na stopničke," je Črnjanka razmišljala po sobotni predstavi.

Na tokratni superveleslalomski preizkušnji je pred nastopom največjih favoritinj vodila Italijanka Nadia Fanchini. To je nato prehitela zmagovalka prvega superveleslaloma v tej sezoni Lara Gut, še boljša od Švicarke pa je bila Avstrijka Anna Fenninger, ki pa prav tako proge ni presmučala brez napak. Le za las jo je nato premagala rojakinja Elisabeth Görgl, po najhitrejših vmesnih časih pa je odstopila Lindsey Vonn.

Sledil je napad Mazejeve. Ta si je precej zaostanka nabrala že do prve meritve časa (+0,45), nato pa je zmanjševala razliko. Pred zadnjim vmesnim časom je Korošica zaostajala le še pet stotink, v cilj pa je nato prišla s 13 stotinkami zaostanka in tako zaostala za obema Avstrijkama.

Skupno daleč spredaj

"Zelo dober dan, sem super zadovoljna z današnjim izidom. Takoj po tekmi se počutim prazno in občutljivo, moja občutja precej nihajo. Toda naredila sem največ, kar sem mogla, in sem zadovoljna. V zgornjem delu sem imela pol sekunde zaostanka, na tem mehkem snegu v tem delu ne najdem pravih občutkov, tako kot jih nisem že v soboto na smuku," je po tekmi povedala Mazejeva.

"Na startu mi je ušla palica iz prostora zanje. Drselo mi je in se nisem mogla dobro odriniti. Toda smučala sem dobro in dosegla lep rezultat. Že ves teden si prvim, še ta teden zdrži, da se potem v premoru napolnim. Sem iztisnila vse iz sebe, kar je šlo. Sedaj me čaka malo počitka. Glede na to, koliko energije sem imela danes in včeraj, ko sem bila s povprečnim smučanjem osma, je dober vikend za mano. Tudi danes sem si želela zmage, smučala sem bolje, kot dan prej. Bilo je tesno, razgibano in za mano je lep nastop," je dodala Mazejeva, ki bo božične praznike preživela v krogu svoje družine in prijateljev.

Mazejeva ima v skupnem seštevku pokala 249 točk prednosti pred Fenningerjevo, Vonnova na tretjem mestu pa zaostaja za 344 točk. Črnjanka je tretja v superveleslalomskem seštevku, za vodilno Gutovo, tokrat četrto, ima 30 točk zaostanka

Ilka Štuhec je za Görglovo zaostala natanko tri sekunde, Vanja Brodnik pa še 47 stotink več. Obe Slovenki sta osvojili točki, Štuhčeva je bila 26., Brodnikova pa 29.

V Semmeringu ne bo tekem

Tekmi za svetovni pokal alpskih smučark, ki bi morale biti 28. in 29. decembra na Semmeringu v Avstriji, sta odpovedani zaradi pomanjkanja snega. Na snežni kontroli so ugotovili, da tekem v veleslalomu in slalomu ne bodo mogli pripraviti. 

Smuk (Ž), Val d'Iser, izidi:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.