Šport
16 ogledov

Serena in Marija za zadnjo lovoriko sezone

marija šarapova serena williams Reuters
Američanka Serena Williams in Rusinja Marija Šarapova se bosta na sklepnem teniškem turnirju WTA v sezoni, 4,9 milijona dolarjev vrednem mastersu v Carigradu v nedeljskem finalu udarili za naslov. Obe finalistki sta na sklepnem dejanju sezone še neporaženi.

Tretja nosilka Serena Williams je v polfinalu po le 61 minutah igre s 6:2 in 6:1 premagala četrto nosilko Poljakinjo Agnieszko Radwansko, druga nosilka Marija Šarapova pa je presenetila najboljšo igralko sveta to sezono in s 6:4 in 6:2 premagala številko 1, Belorusinjo Viktorijo Azarenka.

Williamsova bo v nedeljskem finalu po letih 2001 in 2009 skušala osvojiti še tretji sklepni masters kariere, na katerem nastopa le po osem najboljših igralk sezone. Na drugi strani mreže ji bo nasproti stala Šarapova, ki je brez večjih težav izločila Azarenko. Slednja si je že pred polfinalom z zmago v zadnji tekmi rdeče skupine nad Kitajko Li Na zagotovila prvo mesto na svetovni lestvici ob koncu sezone.

Izida:
Carigrad, sklepni masters WTA (4,9 mio USD):
polfinale:
Serena Williams (ZDA/3) - Agnieszka Radwanska (Pol/4) 6:2, 6:1;
Marija Šarapova (Rus/2) - Viktorija Azarenka (Blr/1) 6:4, 6:2.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.