Šport
11 ogledov

Severni London bel, Chelsea na +7

Tottenham EPA
V 24. kolu Premier League sta na sporedu dva sosedska dvoboja. V prvem je Tottenham po preobratu premagal Arsenal z 2:1, Everton in Liverpool pa sta se razšla brez zmagovalca. Chelsea je izkoristil spodrsljaj Manchester Cityja in ušel že za sedem točk.

Spursi so doma premagali Arsenal in sosede iz severnega Londona prehiteli na lestvici. Mesut Özil je zabil še tretjič zapored, vratar topničarjev David Ospina je bil v izjemni dnevni formi, oba pa je zasenčil domači napadalec Harry Kane.

Tottenham je prvič po marcu 2013 premagal Arsenal, junak dvoboja pa je bil Kane z dvema zadetkoma v drugem polčasu. Spursi so bili boljši nasprotnik praktično celotno tekmo, topničarje je večkrat rešil vratar Ospina. Ta je bil precej zaposlen, a je že v 11. minuti na drugi strani zelenice klonil Hugo Lloris. Po hitri akciji Dannyja Welbecka in njegovi podaji v kazenski prostor je do žoge prišel Olivier Giroud, ki jo jespravil do pred golom povsem samega Özila, temu pa ni bilo težko zadeti.

Gostje so se zelo uspešno branili do 56. minute, ko je Tottenham izenačil po podaji iz kota. Arsenalovi nogometaši niso dobro razčistili na prvi vratnici, Kane pa je na drugi žogo potisnil v nebranjeno mrežo. Po izenačenju so se prebudili tudi topničarji. Sprva je Welbeck dobro meril z leve strani in pretegnil Llorisa, po kotu pa je sam ostal Laurent Koscielny, vratar pa je bil še enkrat na pravem mestu.

Gostitelji so še vedno pretili, trud pa se jim je obrestoval v 86. minuti. Nabil Bentaleb je z leve poslal odličen visok predložek, Kane pa se je ob Koscielnyju izvrstno znašel in z glavo neubranljivo zadel daljši kot nemočnega Ospine. Ob koncu tekme so gostje skušali pritisniti, toda domača obramba je bila dovolj čvrsta za prvo zmago nad večnimi rivali po skoraj dveh letih. Tottenham se je z zmago vsaj začasno povzpel na četrto mesto, Arsenal je padel na šesto in ima zdaj točko manj od najhujših rivalov.

Chelsa na +7

Chelsea je v prejšnjem kolu doma remiziral proti Manchester Cityju (1:1) in na vrhu lestvice obdržal pet točk naskoka pred meščani. Tokrat je sledil dvoboj s skromno Aston Villo, ki zadetka ni dosegla na zadnjih šestih tekmah, brez gola so bili Birminghamčani že več kot deset ur. Nazadnje so dobili petardo pri Arsenalu (5:0), tudi tokrat pa njihova mreža ni dolgo mirovala.

Kombinacija Oscarja in Williana je v lepo priložnost potisnila Edena Hazarda, Belgijec pa je kljub slabemu strelu premagal Brada Guzana in zadel za vodstvo po vsega osmih minutah igre. Chelsea je dominiral v prvih 45 minutah in bi lahko še povišal prednost.

A nato se je zgodil manjši čudež. Villa je po treh minutah nadaljevanja zadela iz svoje prve prave priložnosti, potem ko je mladi španski up Carles Gil opravil z Oscarjem na krilu in v sredini našel samega branilca Joresa Okoreja, ki je po 659 minutah končal muke Birminghamčanov s težko pričakovanim zadetkom.

Londončani so dobro odgovorili in Willian je zapretil z dobrih 20 metrov, toda meril za las nenatančno, Guzanu pa je zapretil še Drogba. Chelsea se je v vodstvo vrnil v 66. minuti. Okore, junak ob izenačujočem zadetku, je po slabem izbijanju na tleh potisnil žogo do Cesárja Azpilicuete, ta pa je našel levico Branislava Ivanovića za pravo raketo v mreži domačih. Srbski branilec je tako na šesti tekmi, ki jo je začel proti Villi, Birminghamčanom zabil že peti zadetek.

Trener gostov José Mourinho je zmago, ki bi ob porazu Manchestra Cityja proti Hullu Cityju na vrhu Premier League odprla kar osem točk razlike, v zadnjih minutah branil tudi z novim članom kluba Juanom Cuadradom.

City le izvlekel remi

Da to ne bo uspešen dan za aktualne prvake, je nakazal Ahmed Elmohamady, ki je zatresel prečko, Hull City pa je nato povedel po številnih odbitkih po strelu Jaka Livermora in Gastona Ramíreza. Slednj je spet zadel okvir vrat, žogo v prazno mrežo pa je ob razpadu komunikacije med vratarjem Joejem Hartom in kapetanom Vincentom Kompanyjem v 35. minuti pospravil David Meyler.

Domačini so nato večkrat zapretili, a tudi z malo smole nislo našli poti v mrežo. Sicer nevidni Sergio Agüero je z izjemnim strelom zatresel okvir gola šele v zadnji minuti rednega dela, pred porazom pa je meščane rešil šele evrogol Jamesa Milnerja s prostega strela. Zadnji juriš je bil nato neuspešen.

Prav tako v sodniškem podaljšku je do zmage prišel Southampton, ki je tako skočil na tretje mesto lestvice.

Mersyside derbi brez zmagovalca

Kljub premoči Liverpoola, se je že peti izmed zadnjih šestih liverpoolskih mestnih derbijev končal z neodločenim rezultatom. V uvodnih minutah sta domačim nogometašem zapretila Raheem Sterling in kapetan Steven Gerrard, a se je obakrat izkazal vratar Joel Robles. Še najbližje zadetku je bil nato Liverpoolov najstnik Jordan Ibe, ki je v 27. minuti odlično sprožil z desne strani ter s kakšnih 20 metrov že premagal vratarja domačih, a zadel le vratnico.

V drugem polčasu je najprej zagrozil Everton s prostim strelom Kevina Mirallasa, na drugi strani igrišča pa je Stevie G. s škarjicami ustrelil proti vratom, vendar je v zadnjem trenutku Steven Naismith žogo poslal prek vrat. Tempo je nato padel. Domači so prevzeli pobudo, a do pravih priložnosti niso prišli.

Prvi strel v okvir gostov je šele v 87. minuti sprožil Seamus Coleman, a je s fantastično obrambo Simon Mignolet ohranil začetni rezultat.

Premier League, 24. kolo:

Tottenham : Arsenal  2:1 (0:1)
Kane 56., 86.; Özil 11.

Aston Villa : Chelsea  1:2 (0:1)
Okore 48.; Hazard 8., Ivanović 66. 

Leicester : Crystal Palace  0:1 (0:0)
Ledley 55. 

Manchester City : Hull City  1:1 (0:1)
Milner 92.; Meyler 35. 

QPR : Southampton  0:1 (0:0)
Mane 93.

Swansea City : Sunderland  1:1 (0:1)
Ki 66.; Defoe 42. 

Everton : Liverpool  0:0

Jutri:
Burnley : WBA
Newcastle : Stoke City
West Ham United : Manchester United

Lestvica:
1. Chelsea 56
2. Manchester City 49
3. Southampton 45
4. Manchester United 43 (-1)
5. Tottenham 43
6. Arsenal 42
7. Liverpool 39
8. West Ham United 36 (-1)
9. Swansea City 34
10. Stoke City 32 (-1)
11. Newcastle 30 (-1)
12. Everton 27
13. Crystal Palace 26
14. Sunderland 24
15. WBA 22 (-1)
16. Aston Villa 22
17. Hull City 20
18. Burnley 20 (-1)
19. QPR 19
20. Leicester City 17

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.