Šport > Moto športi
70 ogledov

Marco na poti v motociklistična nebesa

Marco Simoncelli motor pogreb
1/22
EPA
Motociklistični svet se je danes v Corianu še zadnjič poklonil Italijanu Marcu Simoncelliju, ki je v nedeljo tragično preminil v Maleziji. Super Sica je na zadnjo pot pospremila ogromna množica skrušenih ljubiteljev motociklizma. Med njimi tudi Valentino Rossi, Marco Melandri, Jorge Lorenzo, Fausto Gresini ...

Cerkvica Svete Marije Asunte v italijanskem Corianu je bila premajhna za vse, ki so se želeli še zadnjič posloviti od v nedeljo tragično preminulega dirkača MotoGP Marca Simoncellija. V mestecu blizu Riminija se je zbralo več kot 10 tisoč ljudi. Številni so si pogrebno slovesnost tako ogledali na dveh velikih zaslonih, ki so jih postavili pred svetišče. Podobno so storili tudi na dirkališču v Misanu.

Zadnji krog odpeljal Rossi

Po pogovoru Marcovega očeta Paola z lokalnim župnikom sta bila v cerkvi tudi dva motocikla Super Sica: gilera, s katero je leta 2008 osvojil naslov svetovnega prvaka v razredu do 250 kubičnih centimetrov, in honda z oznako RC212V, ki jo je Italijan vozil zadnji dve sezoni v kraljevem razredu MotoGP. Ob koncu ganljive cerkvene slovesnosti se je na Simoncellijev motor usedel njegov velik prijatelj Valentino Rossi in odpeljal simbolični zadnji krog. Ob odhodu krste proti pokopališču so zavrteli pesem Vasca Rossija Siamo solo noi. Obred je potekal v krogu družine in najboljših Marcovih prijateljev. Očetu Paolu, mami Rosselli, sestri Martini in dekletu Kate so ob strani stali tudi Rossi, Marco Melandri, Andrea Dovizioso, Sete Gibernau, Jorge Lorenzo, Alex Criville, Raffaele De Rosa, Chaz Davies, Mattia Pasini, Manuel Poggiali, Randy de Puniet, Loris Capirossi, Toni Elias, Hiroshi Aoyama in Alex de Angelis.  Od šele 24-letnega Simoncellija so se že v torek in tudi na dan pogreba v gledališču v Corianu poslovili številni motociklistični navdušenci.

Sedemkratni svetovni prvak v formuli ena Michael Schumacher je povedal, da je globoko prizadet zaradi dveh smrti dirkaških šampionov, ki sta se zgodili tako blizu skupaj – ob Simoncelliju je v tragični nesreči serije Indy Car odšel še Dan Wheldon. Meni, da so se varnostne razmere znatno izboljšale, vendar so očitno tragični izidi kljub temu še vedno neizogibni: "Jaz bi temu rekel usoda. Z njo pa se moremo vsi spoprijeti. Zelo sem pretresen nad Marcovo smrtjo, ampak žal moram reči – takšno je življenje."

Komentarjev 1
  • enola 15:16 27.oktober 2011.

    Hjao, kako se sedaj pogreva zadeva. Bila je nesreča, tudi delavci ga niso spustili nalašč. Sploh pa, si kar predstavljam, kako človek reagira, ko vidi tako poškodovanega sočloveka...Jaz lahko rečem samo RIP. Tudi vi bi lahko.