Šport
12 ogledov

Šimundža: "Lahko bi iztržili več"

Ante Šimundža Maribor Schalke Liga prvakov EPA
Na novinarski konferenci po tekmi v Gelsenkirchnu trener Maribora Ante Šimundža ni bil povsem zadovoljen z osvojeno točko.

"Prvi vtis je takšen, da bi lahko na koncu iztržili kaj več. Seveda smo zadovoljni s točko, odigrali smo odlično tekmo, bili smo konkurenčni, enakovredni nasprotnik Schalkeju, mislim pa, da bi se lahko tekma razpletla tudi drugače, v naš prid. Naša tiha želja je bila, da bi odlično igro nadgradili z vsemi tremi točkami. Nasprotniku nismo dovolili večjega števila priložnosti, bili smo na zares visoki ravni. Ekipa je znova potrdila zrelost," je po tekmi svoje varovance pohvalil trener Maribora Ante Šimundža.

Pri izenačujočem golu Schalkeja je napako storil Mitja Viler, ki je sicer odlično podal Damjanu Boharja za vodilni zadetek Maribora. "Napake so sestavni del igre. Pri zadetku je Schalke pokazal svojo kakovost, iz ene podarjene situacije je uspel zatresti mrežo. To pa seveda ne spremeni dejstva, da smo oddelali dobro tekmo. Njihov zadetek je bil resda podarjen, ampak jaz raje gledam na naše pozitivne stvari, ki jih je bilo tokrat ogromno," Šimundža razloga za izgubljeni točki ni želel iskati v individualni napaki.

Tudi na Stamford Bridge po zmago

Mariborčani so dobro stali na zelenici domovanja kraljevo modrih, vijoličasti strokovni štab se je odlično pripravil na obračun. "Dobro smo analizirali nasprotnika, vedeli smo, kje so njihove pomanjkljivosti in kje so kakovostni. Naše dobre strani smo želeli potrditi tam, kjer je nasprotnik najslabši, njihove dobre stvari pa skriti z našim delom in mislim, da nam je to zelo dobro uspelo," je pred sedmo silo v drobovju Arene Auf Schalke pojasnil nekdanji trener Mure in Aluminija.

Slovenski prvaki se bodo v naslednjem kolu Lige prvakov na Stamford Bridgu pomerili z londonskim Chelseajem, velikim favoritom skupine G. "Že pred začetkom Lige prvakov smo si dejali, da gremo tekmo po tekmo. Tudi v naslednji obračun bomo šli maksimalno, tudi v naslednjem bomo želeli zmagati. Ampak kot sem dejal, gremo lepo počasi, po šestih tekmah bomo sešteli točkovni izkupiček in videli, kam so nas osvojene točke popeljale. Da bi postali evforični in zahtevali napredovanje, to se seveda ne bo zgodilo. Smo pa ambiciozni in želimo si čim boljših rezultatov," je sklenil Šimundža, ki se ne namerava predati vnaprej pred obračunom s četo Joséja Mourinha.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.