Šport
23 ogledov

Šimundža: "V prvem polčasu smo bili boljši"

Ante Šimundža Gregor Katič
S porazom proti Schalkeju (0:1) v domačem Ljudskem vrtu so nogometaši Maribora zaključili z letošnjimi nastopi v Ligi prvakov, ostali pa so tudi brez napredovanja v Evropsko ligo.

"V prvem polčasu smo bili neprimerno boljši. Sledil je manjši padec, kar je glede na vse napore, ki so jih fantje prestali v zadnjih mesecih, povsem razumljivo. Schalke je imel več svežine in izkoristil eno priložnost ter prišel do zmage," je predstavo svojega moštva proti čvrstim Nemcem opisal trener Maribora Ante Šimundža.

Mariborčani so bili v prvem polčasu kljub manjši posesti žoge precej bolj konkretni, a zadetka niso dosegli. Po vodstvu Schalkeja je Šimundža v igro poslal vse napadalne adute, vendar to ni obrodilo sadov.

Mariborčani opravili odlično delo

Končni izkupiček vijoličastih je tako trije remiji in trije porazi, s čimer je Šimundža povsem zadovoljen: "Jesenski del sezone je bil odličen. Od junija smo odigrali 35 tekem na zelo visokem nivoju, poslastica pa so bile seveda tekme Lige prvakov. V igri smo bili vse do konca, tako da lahko rečem, da so fantje opravili odlično delo. Ponosen sem na njih saj so se izkazali kot pravi profesionalci," je dodal Šimundža, ki se tako kot igralci veseli krajšega počitka: "Potrebno je napolniti baterije, saj smo fizično in psihično utrujeni, v ozadju pa že potekajo priprave na nadaljevanje sezone."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.