Šport
7057 ogledov

"Škandalozno je, da lahko nek nogometaš uničil 100 let tenisa"

gerard pique Epa
Legendarni teniški trener nezadovoljen s trenutnim formatom Davisovega pokala.

Najstarejše ekipno teniško tekmovanje je po 109 letih spremenilo format, zmagovalec Davisovega pokala pa bo tako letos odločen na zaključnem turnirju 18. ekip, ki traja teden dni. Po novi formuli dve reprezentanci odigrata dva posamična dvoboja in enega v igri dvojic. Po skupinskem delu slediju izločilni boji. Posamični dvoboj se sicer igra na dva dobljena niza in ne več na tri.

Prvi četrtfinale je sicer na sporedu že danes, merijo se Avstralci in Kanadčani. Preostali četrtfinalni pari bodo odigrani v petek. Velika Britanija bo igrala proti Nemčiji, Srbija proti Rusiji in Španija proti Argentini.

Nov format je uvedla skupina Kozmos na čelu z branilcem Barcelone, podjetnikom in investitorjem Gerardom Piqueom. Kozmos je za tri milijarde dolarjev namreč odkupil pravice za Davisov pokal, v naslednjih 25 letih pa bo v sodelovanju z japonskim podjetjem Rakuten določal potek tega prestižnega tekmovanja.  

Nikola Pilić | Avtor: Profimedia Profimedia
"Škandalozno je, da lahko nek nogometaš in Japonec uničita več kot 100 let teniške tradicije. Kar se tiče obiska, je dvorana polna, ko igra Nadal, ampak ogledal sem si tudi Rusijo proti Hrvaški, ko je bilo v dvorani 20 Rusov in 50 Hrvatov. Na dvobojih Kolumbije in Belgije ni bilo skoraj nikogar. Vse izgleda luksuzno, a vseeno na koncu ni publike, če ne igra Španija," je o formatu za Index.hr dejal legendarni hrvaški teniški igralec in trener Nikola Pilić. Ta je kot kapetan reprezentance Hrvaško popeljal do prvega naslova v Davisovem pokalu leta 2005. V istem tekmovanju je lovoriki osvojil še kot prvi mož na klopi Srbije in Nemčije.

"Pravijo, da je takšen format všeč igralcem, ki imajo na voljo več odmora. To je neumnost. Večina njih na leto odigra 20 turnirjev. V vsem skupaj je veliko vlogo odigral denar, to je napačen sistem. Dalo se je narediti nekaj veliko boljšega," še meni Pilić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice