Šport
64 ogledov

Federer po fantastični zmagi nad Đokovićem poražen v polfinalu

Roger Federer in Stefanos Tsitsipas Profimedia
Grk Tsitsipas preko Federerja v finale zaključnega turnirja.

Enaindvajsetletni Grk Stefanos Tsitsipas je prvi finalist zaključnega turnirja najboljših osmih igralcev sveta v Londonu. V polfinalu je po uri in 36 minutah igre premagal sedemnajst let starejšega Rogerja Federerja s 6:3, 6:4, v finalu pa se bo pomeril z zmagovalcem dvoboja med Avstrijcem Dominicom Thiemom in Nemcem Alexandrom Zverevom.

Roger Federer | Avtor: Profimedia Profimedia

Grk, ki prvič v karieri nastopa na zaključnem turnirju sezone, je najmlajši finalist tega turnirja po Argentincu Juanu Martinu del Potru 2009, hkrati pa je z zmago proti Švicarju poskrbel, da četrto leto zapored zmagovalec zaključnega turnirja ne bo eden od "treh velikih". Španec Rafael Nadal in Srb Novak Đoković se nista uvrstila v polfinale, Federer pa je v svojem šestnajstem nastopu v polfinalu tega turnirja zapravil možnost za sedmo lovoriko na zaključnih turnirjih.

Roger Federer Finale sezone Šport Federer razbil Đokovića in mu dokončno vzel številko eno

Dvoboj je odločil izkoristek žog za odvzem servisa. Medtem ko je Tsitsipas naredil tri "breake" iz štirih priložnosti, je Federer izkoristil le eno od dvanajstih žog.

Stefanos Tsitsipas | Avtor: Profimedia Profimedia

Grk je po partiji priznal, da je bila to njegova najboljša predstava to sezono. "Ponosen sem na svojo igro in dejstvo, da sem premagal takšnega igralca, kot je Federer. Velika čast je igrati proti takemu šampionu," je dejal Tsitsipas.

Ne glede na razplet drugega polfinala je tudi jasno, da bo zmagovalec turnirja igralec, ki še ni osvojil grand slama. To se je doslej zgodilo le trikrat - Alex Corretja (1998), David Nalbandian (2005), Nikolaj Davidenko (2009).

Rafael Nadal ATP Šport To se v teniški zgodovini še ni zgodilo Strogo prepovedano Šport Tenisača ujeli pri goljufanju, trdi, da je nedolžen

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice