Šport
21 ogledov

Sklep o razrešitvi Janše preklican

Prihod Iztoka Čopa in Luke Špika iz Londona Saša Despot
Predsednik Veslaške zveze Slovenije Jošt Dolničar je v četrtek preklical sklep o razrešitvi selektorja slovenskih veslaških reprezentanc Miloša Janše.

Miloš Janša s tem spet postaja slovenski selektor, nastali položaj pa bo obravnaval izvršni odbor zveze, so danes sporočili iz VZS. Jošt Dolničar je svoj sklep preklical zaradi različnih razlag pravil in praks glede postopkov znotraj zveze, ki se nanašajo na imenovanje in razrešitev selektorja. Za ta korak se je odločil po pritožbi Janše, ki meni, da je bil kršen postopek in da glede na statut predsednik ne more samoiniciativno razrešiti selektorja.

V postopku so na zvezi ugotovili, da obstajajo različne prakse glede v odločitvah organov VZS in da obstajajo nejasni zapisi oziroma protislovja glede imenovanja in razrešitve selektorja v aktih VZS. Dolničar je zaradi nejasnosti in nedorečenosti pravil in prakse glede tega postopka v korist pritožnika sprejel odločitev, da sklep o razrešitvi prekliče. Obenem je pozval izvršni odbor, da se opredeli do nastalega položaja ter poda ustrezne usmeritve za tovrstne postopke.

Jurše predsednik trenerske komisije

Janša tako do nadaljnjega ostaja selektor veslaških reprezentanc. Zaradi njegovega odstopa s funkcije predsednika trenerske komisije, ki jo tvorijo glavni trenerji klubov, pa je ta za novega predsednika izvolila Dušana Juršeta, glavnega trenerja mariborskega kluba.

Veslače, kandidate za reprezentance, v soboto na Bledu čaka daljinski test na vodi, ki bo pokazal pripravljenost na uvodu v novo sezono, v kateri bo Bled gostil tudi tekmo svetovnega pokala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.