Šport
63 ogledov

Škorci najboljši

ulična košarka
1/7
Samsung DP košarke 3x3/Alen Murić
V 11. sezoni Samsung državnega prvenstva 3x3 je v članski konurenci zmagala ekipa Prošport Škorci.

Za naslov v članski konkurenci sta se pomerili zasedbi Prošport Škorci (Jure Eržen, Boris Jeršin, Mensud Julević, Dario Krejić) in Get-Wet.org (Simon Finžgar, Anže Srebovt, Gašper Ovnik, Anže Cerkovnik). Škorci so tri minute pred koncem rednega dela vodili že s 14:9, a so se njihovi tekmeci z izjemnimi meti Simona Finžgarja z razdalje uspeli vrniti v igro. Prav slednji je imel v rokah celo žogo za zmago, a je bilo njegovo polaganje ob zvoku sirene, pri rezultatu 17:17, nenatančno. Sledil je podaljšek, v katerem po pravilih FIBA zmaga moštvo, ki prej doseže dve točki. To je na koncu uspelo Škorcem, katerim je zmago prinesel Boris Jeršin. Ta je z uspešnim polaganjem zaključil tekmo z rezultatom 19:18.

"Uspelo mi je, zelo sem vesel. Če bi zgrešil, bi bil verjetno krivec za poraz," je po tekmi olajšano dejal junak članske finalne tekme. Ta je s košem poleg naslova državnega prvaka Prošport Škorcem prinesel tudi drugo veliko nagrado. Dvoboj finalistov je namreč odločal tudi o tem, katera ekipa si bo z višjo uvrstitvijo priskrbela več točk za lestvico Samsung državnega prvenstva košarke 3x3. Ta je na koncu določila, da bodo Škorci v letu 2015 na vseh večjih turnirjih ulične košarke Slovenijo zastopali kot reprezentanca. "Za ta turnir smo se pripravljali tri mesece. Neizmerno sem vesel, da bom lahko po mlajših reprezentančnih kategorijah v dvoranski košarki, barve Slovenije prvič zastopal tudi v članski kategoriji," je še dodal Grosupeljčan.

Na koncu so organizatorji izbrali še najkoristnejšega košarkarja finalnega turnirja. Tudi ta je prihajal iz vrst Škorcev. Laskavo priznanje je  prejel Jure Eržen: "Z lastnimi napakami smo v finalu nasprotnikom dovolili, da se vrnejo v igro, nato pa z nekakšno božjo pomočjo le uspeli izvleči zmag." 

Ubranile naslov

Ubranitve državnega naslova so se že pred Škorci razveselile članice zasedbe Gotiva (Živa Zdolšek, Urša Žibert, Maša Piršič, Bojana Đurić), a so te v finalu, za razliko od moških kolegov, lahko nastopile veliko bolj sproščeno. Ekipa Pak (Polona Zalar, Anja Vilfan Ilievski, Katja Špacapan), ki je bila njihova edina konkurentka za mesto v slovenski reprezentanci, si skozi predtekmovanje ni uspela zagotoviti finala in tako že po rednem delu finalnega turnirja Gotivi omogočila, da bo nadaljevala z uspešnim igranjem v reprezentančnem dresu, v katerem so dekleta pred kratkim Sloveniji priborile mesto na prvem evropskem prvenstvu košarke 3x3, ki bo septembra potekal v Bukarešti.

"Nastop v dresu Slovenije je zame velika čast," je po koncu turnirja navdušeno dejala Maša Piršič, medtem ko je kapetanka ekipe Živa Zdolšek dodala: "Na kvalifikacijskem turnirju v Zanki smo prvič videle kakšen nivo ulične košarke se igra po drugih državah. Upam, da bomo z uspešnimi igrami nadaljevale na septembrskem evropskem prvenstvu ter nato tudi na tekmovanjih v letu 2015."

Ekipa Spalding Wellman prvi prvak med rekreativci 

Nov list v zgodovini Samsung državnega prvenstva košarke 3x3 so v soboto na Kongresnem trgu popisali tudi člani ekipe Spalding Wellman (Damjan Hegler, Gianpaolo Zore, Mitja Hegler, Boštjan Ortar). Slednji so postali prvi prvaki Samsung državnega prvenstva košarke 3x3 v kategoriji rekreativcev. V konkurenci do 18 let so se uspeha razveselili člani zasedbe Mlijeko (Blaž Bajc, Žiga Habat, Domen Novak, Jure Premrl), do 16 let pa ekipa Koseze (Gregor Ilisič, Dan Osrečki, Aleks Anton Turel, Robert Weiss). 

Finalni turnir je prinesel še dve končni odločitvi tekmovanj. Pri metih za tri točke je bil najbolj natančen Gašper Ovnik, Tijan Milić pa je bil najboljši v zabijanj. Milić je prvak v zabijanju postal že četrtič, pred tem mu je to uspelo že v letih 2009, 2011 in 2012.

Za konec sezone so organizatorji podelili še dve posebni nagradi. Za najboljšega mladega košarkarja sezone je bil izbran Domen Novak, državni prvak z ekipo Mlijeko v kategoriji U18. Posebno nagrado za Fair Play pa je prejel Gianpaolo Zore, ki je naslov slavil med rekreativci. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.