Šport
113 ogledov

Slovenca pokorila vso konkurenco

žnidarčič urankar Kajakaška zveza SLO/Twitter Žnidarčič (levo) in Urankar.
Slovenski športniki se iz Paua vračajo s celo kopico medalj.

Slovenski kajakaš Anže Urankar je na svetovnem prvenstvu v neolimpijski disciplini spust v Pauju osvojil naslov svetovnega prvaka. Drugi je bil njegov reprezentančni kolega Nejc Žnidarčič, tretji pa Francoz Gaetan Guyonnet. Simon Oven je bil sedmi, Vid Debeljak pa 12.

Mednarodna kajakaška zveza se je po več letih odločila, da združi prvenstvi slalomistov in spustašev. Slovenci so danes najprej v olimpijski disciplini slalom osvojili zlato po zaslugi kanuista Benjamina Savška, že v petek pa še bron, ko je bil tretji kajakaš Peter Kauzer.

benjamin savšek Izjemen nastop Šport Slovenija vendarle dobila svetovnega prvaka!

Po končanem slalomskem programu so drevi na sceno stopili še spustaši, ki sicer veslajo na naravnih rekah, svetovna prvenstva pa imajo spomladi, ko so vodostaji rek največji. Tokrat so se morali znajti na umetnem kanalu, med kajakaši pa je to najboljše storil mladi, 20-letni Urankar.

"Vesel sem, da mi je po toliko letih končno uspelo premagati Žnidarčiča, ki je bil vrsto let prvak te kategorije. Super, kaj naj rečem, uspela mi je res lepa vožnja. Problem je, da voda niha in moraš imeti tudi malo sreče, danes sem je imel dovolj za zmago. To je moja prva posamezna članska kolajna na svetovnem prvenstvu in ta je najlepša," je po zmagi dejal Urankar, ki slalomsko progo odpelje le še občasno, pa čeprav je mladinski olimpijski prvak v tej disciplini.

"Sem zadovoljen, vse čestitke Anžetu. Na zadnjem merjenju vmesnega časa sem bil še spredaj, potem pa me je malo odneslo iz idealne linije in Anže je bil hitrejši. Ni kaj, gremo naprej," pa je po srebrnem odličju dejal Žnidarčič.

peter kauzer kajak slalom na divjih vodah SP Šport Preobrat! Kauzerju po pregledu posnetkov odvzeli zlato

Kanuist Blaž Cof je v neolimpijski disciplini spust osvojil bronasto kolajno. Zmagal je Čeh Ondrej Rolenc pred Slovakom Matejem Benušem. Drugi slovenski predstavnik v finalu Simeon Hočevar je zasedel 12. mesto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice