Šport
3474 ogledov

Preobrat! Kauzerju po pregledu posnetkov odvzeli zlato

peter kauzer kajak slalom na divjih vodah
Slovenski kajakaš Peter Kauzer se je na SP v francoskem Pauu moral zadovoljiti z bronasto medaljo.

Na svetovnem prvenstvu v slalomu na divjih vodah se je bronaste medelje veselil slovenski kajakaš Peter Kauzer. Hrastničan, olimpijski podprvak iz Ria de Janeira (2016), je bil prepričljiv že v polfinalu, ko je postavil daleč najhitrejši čas, nato v finalu potrdil premoč, a po pregledu sodniških posnetkov dobil pribitek dveh sekund in končal na tretjem mestu.

Zmagal je Čeh Ondrej Tunka pred rojakom Vitom Prindišem.

"Ne vem, malo mi je žal. Ko prideš v cilj, se veseliš naslova, potem pa dobiš naknaden dotik. Sam niti ne vem, povedali so mi in če je dotik, je pač dotik. Čestitam Ondreju in Vitu, da sta bila hitrejša in boljša, da sta pokazala svoje znanje, sploh Vito je imel letos odlično sezono. V taki izenačeni konkurenci, če narediš en dotik, to preprosto ni dovolj," je po bronu najprej dejal Kauzer.

Pred nastopom na SP je slavil v Seu d'Urgelu, leta 2015 je na tej progi v Pauu zmagal v svetovnem pokalu. Tokrat se lahko veseli brona s SP. "Ko razmišljam, je edino na enih vratih možno, kjer sem bil blizu, a ne vem kako in kaj, moram še pogledati video. Zaenkrat je to to, sezono sem slabo začel, pa jo zdaj dobro zaključil, tri tekme, dve tretji mesti in ena zmaga, za mojo starost je to kar v redu," je zatem že nasmejan dejal Kauzer.

Drugi slovenski finalist Martin Srabotnik je bil deveti. Zgrešil je ena vrata in naredil še dva dotika, s pribitkom 54 sekund pa ni imel možnosti za preboj med najboljše. Debitant na SP je prvič nastopil v finalu.

"Veseli me, da sem danes naredil dve dobri vožnji, v finalu sem še napadel, naredil, kot sem si zamislil in na koncu je bilo to dovolj za tretje mesto. Kolajna je kolajna, pri 34 letih je to spet kolajna na SP, to ni mačji kašelj, ni preprosto, tako da sem vesel medalje, voženj, ki sem ju pokazal, je pa seveda malo grenkega priokusa. A če je bil dotik, je pač bil, sem danes tretji namesto prvi, ampak življenje teče dalje, lahko pa bi bil četrti. Z dotikom sem zmogel priti do stopničk."

Peter Kauzer

Uvrstitve na SP:

1. K-1 slalom, Bratislava (2011)
1. K-1 slalom, Seu d'Urgell (2009)
3. K-1 slalom, Pau (2017)
3. 3xK-1 slalom, Pau (2017)
3. 3xK-1 slalom, Penrith (2005)
4. K-1 slalom, London (2015)
6. 3xK-1 slalom, Seu d'Urgell (2009)
8. K-1 slalom, Praga (2006)
9. K-1 slalom, Tacen (2010)

SP, izidi:

K-1, moški:
1. Ondrej Tunka (Češ) 91,84
2. Vit Prindiš (Češ) +0,02
3. Peter Kauzer (Slo) 0,29
...
9. Martin Srabotnik (Slo) 53,92
21. Žan Jakše (Slo)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.