Šport
74 ogledov

Slovenca proti višje rangiranima

polona hercog wta tenis slovenska tenisačica EPA
Na Odprtem prvenstvu Francije so opravili žreb, svoja tekmeca pa sta dobila tudi Polona Hercog in Blaž Kavčič.

Slovenska teniška igralka Polona Hercog se bo v 1. kolu odprtega prvenstva Francije v Parizu, ki se bo začelo v nedeljo, pomerila s 24. nosilko, Kitajko Shuai Peng. Hercogova je trenutno 76. na lestvici WTA, edini dosedanji medsebojni dvoboj pa je dobila kitajska igralka.

Na moškem delu turnirja bo slovenske barve zastopal Blaž Kavčič, ki bo na prvem dvoboju zaigral proti Tajvancu Yen-Hsun Luju. Igralca se doslej še nista pomerila, sicer pa je Kavčič trenutno 81., Lu pa 64. na lestvici ATP.

Prvo nosilko, Sereno Williams, v uvodnem krogu čaka ena izmed kvalifikantk, druga nosilka Rusinja Marija Šarapova, pa se bo pomerila z Estonko Kaio Kanepi. Na moškem delu turnirja se bo prvi igralec sveta, Srb Novak Đoković uvodoma srečal s Fincem Jarkkom Nieminenom, že v četrtfinalu pa bi se lahko srečal s Špancem Rafaelom Nadalom, šestim nosilcem, branilcem naslova in devetkratnim zmagovalcem Rolanda Garrosa. Drugega nosilca, Švicarja Rogerja Federerja, uvodoma čaka kvalifikant.

"To je zelo čudno. Ni se še zgodilo. Toda do četrtfinala moram odigrati štiri dvoboje, pripravljen moram biti že za prvega," je o morebitnem hitrem spopadu z Đokovićem dejal Nadal, ki je na mesto šestega nosilca prišel po odpovedi Kanadčana Miloša Raonića.

Nadal je premagal Đokovića v finalu 2012 in 2014, toda Srb je letos glavni favorit za končno zmago, s katero bi postal osmi igralec z zmagami na vseh turnirjih velike četverice. Za seboj ima niz 22 zmag, letos pa je že slavil na OP Avstralije in na mastersih v Indian Wellsu, Miamiju, Monte Carlu in Rimu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.