Šport
15 ogledov

Slovenci deklasirali tudi Moldavijo

slovenska odbojkarska reprezentanca odbojka EPA
Slovenska odbojkarska reprezentanca je v svoji tretji, zadnji tekmi prvega ciklusa kvalifikacij za svetovno prvenstvo zanesljivo premagala Moldavijo in se uvrstila v nadaljnje tekmovanje.


Slovenski odbojkarji so s tretjo zmago osvojili prvo mesto v skupini in se zanesljivo uvrstili v naslednji ciklus kvalifikacij, ki bo januarja 2014. Izbranci Luke Slabeta so skozi turnir stopnjevali svojo formo, prav v zadnji tekmi so pokazali najboljšo igro, posledica je bila gladka zmaga. Blestel je Alen Šket, ki je odlično serviral, z 18 točkami pa je bil tudi najučinkovitejši igralec tekme.

Moldavci so pred turnirjem veljali za "outsiderja", po zmagi nad Madžarsko v prvem krogu (v drugem so izgubili z Izraelom) pa so pridobili spoštovanje. Opozorilo, ki so ga s svojo igro oddali tekmecem, je pri Slovencih zaleglo, saj so ravno proti njim pokazali najboljšo predstavo. Združili so vse dobre stvari iz prvih dveh tekem, odlično so servirali, razigral se je blok, v določenih trenutkih bi lahko bil boljši le sprejem in v nekaj kriznih minutah na začetku drugega niza tudi napad.

Priložnost tudi Pokeršniku in Vidiču

Selektorju Slabetu se je obrestovalo, da je na mestu korektorja začel s Šketom (poleg njega je za razliko od tekme z Madžarsko v začetni postavi na mestu podajalca zaigral Gregor Ropret). Prav Šket je bil s svojimi servisi in bloki tisti, ki je hitro postavil stvari na svoje mesto. Po zaslugi njegovih servisov (dva asa) so po izidu 5:5 Slovenci dosegli šest točk zapored, ki so jo ob odlični igri Šketa, ta je že v prvem delu zbral 12 točk, držali vse do konca niza.

Gostje so v prvem nizu vodili le z 2:0, v drugem pa so izkoristili nekoliko manj zbrano igro tekmecev. Pri drugem tehničnem odmoru je že kazalo, da bo prišlo do izenačenja, saj so vodili s 16:9, a Šket jim ob pomoči Andreja Flajsa, ki je zamenjal Klemna Čebulja, ni dovolil veselja. S serijo odličnih začetnih udarcev je poskrbel za preobrat, njegova ekipa je dosegla osem točk zapored in prišla do vodstva, ki ga je do konca le še povečala.

Šket tudi v tretjem nizu s servisi ni popuščal, Sloveniji je po uvodnem zaostanku priskrbel vodstvo 6:4. Po bloku Matevža Kamnika so domači vodili z 11:7, ko pa se je razigral še kapetan Tine Urnaut, je bilo odpora gostov konec. Slabe je lahko v igro poslal tudi Jana Pokešnika in Mateja Vidiča, ki v prejšnjih tekmah nista dobila priložnosti.

Urnaut: Že v Dalmaciji želimo zmagati

"Mi smo cilj dosegli. Zadovoljni smo, da smo osvojili prvo mesto, da smo izgubili le en niz. Vemo pa tudi, da igra še ni na ravni, kot bi si želeli. Veseli pa, da s tekme v tekmo napredujemo, igramo boljše in vsaka tekma je dobrodošla za to, da se uigravamo. Zdaj nas čaka Hrvaška. V dvobojih z njimi ne bomo veliko računali, že na prvi tekmi v Dalmaciji želimo zmagati, čeprav nam ne bo lahko, saj so Hrvati kakovostna reprezentanca. Ali igra Igor Omrčen ali ne," se je v prihodnost in dodatne kvalifikacije proti Hrvaški zazrl kapetan Tine Urnaut.

Kvalifikacije za SP (prvi ciklus), 3. kolo:

Slovenija : Moldavija 3:0 (18, 22, 15)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.