Šport
22 ogledov

Slovenci na tekmo z dobrimi obeti

Peter Prevc EPA
Slovenski skakalci so dobro opravili s kvalifikacijami na svetovnem prvenstvu v poletih.

Skakalci so na svetovnem prvenstvu opravili s kvalifikacijami. Vsi štirje slovenski "orli" so si zagotovili nastop na tekmi. 

Peter Prevc, ki je na obeh treningah milo rečeno dominiral, je imel nastop že prej zagotovljen, v kvalifikacijah pa je s precej nizkega naleta skočil 188,5 metra.

Najboljši je bil Norvežan Anders Fannemel (233 metrov). Branilec naslova svetovnega prvaka Nemec Severin Freund je pristal pri 206,5 metra. Izpadel je Poljak Kamil Stoch.

Od slovenskih kvalifikantov se je najbolj izkazal Robert Kranjec (2. mesto; 207m; 173,4 točke), dobra pa sta bila tudi Jurij Tepeš (4. mesto; 193,5m; 170,3 točke) in Anže Lanišek (10. mesto; 189,5m; 160,8 točke).

V petek zares

V petek (z začetkom ob 13. uri) bosta na sporedu prvi dve seriji, v soboto pa še preostali dve. Naslov brani Freund, Peter Prevc je bil pred dvema letoma v Harrachowu tretji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.