Šport
36 ogledov

Slovenci na začetku sezone peti

Nemški skakalci EPA
V nemškem Klingenthalu so se zmage veselili Nemci. Slovenski skakalci so osvojili peto mesto.

Nemci (1098 točk) so na najvišji stopnički nasledili lanske zmagovalce Slovence. Drugi so bili Japonci (1068,9), tretji pa Norvežani (1061,2). Jurij Tepeš, Robert Kranjec, Jernej Damjan in Peter Prevc so končali kot peti z zaostankom 82,4 točke.

Zmage so se veselili Markus Eisenbichler, Richard Freitag ter ekipna olimpijska prvaka iz Sočija Andreas Wellinger in Severin Freund, ki so v finalu za zmago ugnali vodilne po prvi seriji, Japonce. Olimpijski podprvaki Avstrijci so končali šele na osmem mestu, medtem ko so Poljaki brez dvakratnega olimpijskega prvaka Kamila Stocha, ki je lažje poškodovan, v konkurenci 12 ekip ostali celo zunaj finala.

Glavni trener slovenske reprezentance Goran Janus je bil zadovoljen z doseženim: "Vsekakor sem s petim mestom zadovoljen. Predvsem sem vesel tega, da so fantje stopnjevali svoje nastope, kar po včerajšnjem treningu in kvalifikacijah zagotovo ni bilo lahko. Veseli me tudi dejstvo, da je Robi Kranjec, ki sem ga uvrstil v ekipo kljub ponesrečenim kvalifikacijam, dokazal, da je 'rutiner' in prepričan sem, da bo šlo na bolje."

Slovenski skakalci so v finalni seriji lepo stopnjevali nastope. "V finalu jih je bilo že lepo gledati, to drži. Predvsem je škoda tretje in četrte skupine, kjer sta nastopala Jernej in Peter, ki sta imela nekoliko slabše pogoje in tam smo izgubili kar nekaj metrov. A ne glede na to, peto mesto je soliden rezultat," je iz Nemčije še sporočil glavni trener slovenske izbrane vrste, ki od nedeljske posamične tekme veliko pričakuje: "Od prve posamične tekme v sezoni zagotovo pričakujem en dober rezultat v ospredju ter seveda, da se vsi štirje fantje uvrstijo v finale."

Nedeljska posamična tekma se bo s prvo serijo začela ob 11.30. Na tekmi bodo nastopili Prevc, ki je imel nastop zavoljo odličnih lanskih rezultatov in skupnega drugega mesta v svetovnem pokalu že zagotovljen, ter Damjan, Tepeš in Matjaž Pungertar, ki so bili uspešni v kvalifikacijah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.