Šport
298 ogledov

Slovenci se ne ustavljajo, nova zmaga

odbojkarska reprezentanca Profimedia
Slovenski odbojkarji s 3:1 v nizih boljši še od Kube.

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je dobila tudi tretjo tekmo na drugem turnirju lige narodov v Orleansu. S 3:1 (-22, 15, 16, 19) so Slovenci v Franciji premagali Kubo. V soboto bo Slovenija igrala še z Brazilijo.

Slovenija je na turnirju v Orleansu že premagala Argentino in Kanado in se z novim uspehom, šesto zmago na skupaj sedmih tekmah, že močno približala nastopu na zaključnem turnirju, ki bo sredi julija v Gdansku na Poljskem. Tam bo nastopila najboljša osmerica iz rednega dela. Še pred tem Slovenijo v začetku julija čaka gostovanje na tretjem turnirju lige narodov na Filipinih.

Slovenija in Kuba sta se nazadnje srečali v velikem finalu tekmovanja FIVB Challenger v Ljubljani, v katerem si je Slovenija zagotovila prav nastopanje v elitni ligi narodov.

Uvod je tokrat obetal drugačen razplet. Sredi prvega niza sta Alen Pajenk z dobrim servisom in Klemen Čebulj, ki se je razigral, Sloveniji priborila vodstvo s 13:11. A Kubanci so z delnim izidom 3:0 spet prevzeli pobudo. Ko je Slovenija po bloku Gregorja Ropreta za 17:16 spet povedla, je kubanski selektor Nicolas Vives z minuto odmora našel pravo taktiko za štiri zaporedne točke. Slovenije je še izenačila na 20:20, končnica niza pa je bila kubanska.

V drugem nizu je Roka Možiča, ki še ni povsem zacelil poškodbe s tekme proti Kanadi, zamenjal Žiga Štern. Slovenija je znala kaznovati napake tekmecev in blok Jana Kozamernika je pomenil vodstvo z 8:4. Pomagala ni niti minuta odmora in Slovenije je ušla na 16:10 in 19:12, po uspešnih blokih Pajenka v končnici in napaki Kubancev pa je bil izid v nizih poravnan.

Gregor Ropret | Avtor: Profimedia Profimedia

Razigrani kapetan Tine Urnaut je v tretjem nizu z domiselno igro ob mreži razigral soigralce in Slovenija je hitro pobegnila na 6:2 in 9:5. Po menjavi organizatorja igre so se Kubanci približali na -2, a reagirala je tudi slovenska klop in razlika je najprej narasla na +5, kasneje pa na 19:12 in končnica je bila le še formalnost.

Četrti niz je bil izenačen do 15. točke. Slovenija je nato ušla na 19:15, po bloku Šterna za 22:17 pa je bil zmagovalec dvoboja znan. Usodo tekmecev za novo pomembno zmago je zapečatil Čebulj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice