Šport
24 ogledov

Slovenci v ozadju

Martin Johnsrud Sundby EPA
Nadaljevala se je popolna norveška prevlada tako v moški kot ženski konkurenci na tekaški novoletni turneji.

Norvežan Martin Johnsrud Sundby je po zmagi na 30-kilometrski razdalji dobil še desetkilometrsko tekmo v zasledovanju. Drugi je bil njegov rojak Petter Northug, tretje mesto je pripadlo Finnu Haaganu Kroghu. Edini Slovenec Miha Šimenc je na desetkilometrskem zasledovanju zasedel 77. mesto.Po treh preizkušnjah je Sundby v vodstvu na novoletni turneji.

Pri ženskem zasledovanju v prosti tehniki na pet kilometrov je prva favoritinja Therese Johaug po zmagi na petnajstkilometrski razdalji zmago tokrat morala prepustiti rojakinji Ingvild Flugstad Oestberg. Johaugova je bila druga, tretje mesto je za trojno norveško zmago pripadlo Heidi Weng. Norvežani in Norvežanke so tako kot v soboto zasedli prav vse stopničke zmagovalnega odra.

Na startu so bile štiri Slovenke Alenka Čebašek, Vesna Fabjan, Lea Einfalt in Nika Razinger, ki pa niso kaj prida izboljšale svojih uvrstitev s sobotne 15-kilometrske tekme v klasični tehniki s skupinskim startom. Čebaškova je zasedla 54., Einfaltova 57., Fabjanova 58. in Razingerjeva 59. mesto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.