Šport
14 ogledov

Slovenci v Podmežakli nadigrali Japonce

risi
Slovenska hokejska reprezentanca je v pripravljalnem obračunu na Jesenicah brez večjih težav ugnala Japonsko s 4:0 (2:0, 2:0, 0:0).

Varovanci selektorja Matjaža Kopitarja so danes odigrali drugi pripravljalni obračun v sklopu priprav na svetovno prvenstvo, ki ga v prvi polovici maja gosti Češka. Nepopolna slovenska zasedba je odločno začela obračun z Japonci in od prve minute naprej pritiskala proti vratom nasprotnikov. V prvih desetih minutah sta bila najbližje zadetku Jan Urbas in Miha Verlič, a je njuni bombi zaustavila vratnica, v 16. minuti pa so Slovenci prek Klemena Pretnarja vendarle prišli do zasluženega vodstva. 

Zadel tudi kapetan Razingar

Pred koncem prve tretjine je zadel še Jaka Ankerst, že po 16 sekundah drugega dela pa je lepo slovensko akcijo učinkovito zaključil Žiga Jeglič. Po visokem vodstvu so hokejisti v zeleno-belih dresih malce popustili, tako da se je moral nekajkrat izkazati tudi vratar Robert Kristan, ki je opravil svoje delo v skladu s pričakovanji. Tik pred odhodom na glavni odmor je dlani nekaj več kot tisoč gledalcev ogrel še kapetan Tomaž Razingar, tako da je slovenska izbrana vrsta pred zadnjimi dvajsetimi minutami vodila že s štirimi zadetki prednosti in potrdila, da je tudi brez nekaterih glavnih adutov premočna za goste iz Azije.

V uvodnih minutah zadnje tretjine so imeli Kopitarjevi izbranci nekaj minut igralca več na ledu, a številčne prednosti niso izkoristili, podobno neučinkoviti pa so bili tudi Japonci, ki so v glavnem pretili iz hitrih protinapadov. Z lepim prodorom se je devet minut pred koncem izkazal tudi Verlič, dve minuti kasneje je Kristan mojstsko zaustavil strel Ryoja Hashibe, v končnici dvoboja pa se mreži kljub priložnostim nista več zatresli. Slovenska reprezentanca bo v nedeljo gostovala na Madžarskem, v sredo pa se bo na Jesenicah ponovno pomerila z Japonci.

"Predvsem v prvi tretjini smo igrali odlično in oblegali vrata Japoncev, nato pa smo malce popustili. V prihodnje si bomo prizadevali, da bomo v visokem tempu odigrali celotno srečanje, kar bo proti ekipam iz elitne skupine zelo pomembno. Vsak dan se reprezentanci pridruži kakšen nov adut, veseli pa me, da tudi mlajši fantje dokazujejo svojo kakovost," je po zmagi dejal strelec prvega slovenskega zadetka Pretnar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.