Šport
27 ogledov

"Začenjamo z dobrega položaja"

sport 11.04.11, Matjaz Kopitar, trener slovenske hokejske reprezentance, Risi, s Anže Petkovšek
Čeprav so bili nekateri igralci na ledu in na treningih že nekaj dni, se je danes z zborom reprezentance na Jesenicah tudi uradno začel projekt svetovnega prvenstva elitne skupine 2015.

Svetovno prvenstvo elitne skupine se v Ostravi začenja 1. maja, Slovenci pa bodo v pripravah, ki jih bodo opravili na Jesenicah in Ljubljani, odigrali še šest prijateljskih tekem. Po letu premora bodo risi spet zaigrali  na najvišji ravni, Slovenija si je lani po lepem uspehu na olimpijskih igrah priigrala tudi vrnitev med najboljših 16 na svetu.

Selektor Matjaž Kopitar in njegov strokovni štab so na začetek priprav na Jesenicah, kjer so danes opravili prvi skupni trening, povabili 22 igralcev. Seznam seveda še ni popoln, na njem manjka še nekaj udarnih slovenskih adutov, ki še tekmujejo v klubih in se borijo v končnicah (Jan Muršak, Robert Sabolič, Andrej Tavželj ...), o reprezentančni usodi svojega sina Anžeta Kopitarja, ki se bo z Los Angelesom, kot kaže, do zadnje tekme rednega dela boril za končnico v ligi NHL, pa danes selektor še ni želel razmišljati.

"V bistvu so vsi že trenirali. Zadnji teden, ko sem bil tukaj na Jesenicah, sem se prepričal, da so na visoki ravni. Začenjamo z dobrega položaja, upam, da bo čim manj poškodb. Delalo se bo veliko in težko, teh pet tekem pa bo vse skupaj še otežilo. A to je namen, sam pa tudi lažje na tekmah vidim, kako določeni igralci odreagirajo," pravi selektor pred začetkom skupnih priprav.

Nekateri hokejisti so že dalj časa izven tekmovalnega pogona, in čeprav so trenirali, jim bodo pripravljalne tekme prišle zelo prav. Teh bo v prvem delu pet (s Hrvaško 7. aprila, z Japonsko 10. in 15., z Madžarsko 12. in z Avstrijo 19. aprila), kot nekakšna generalka pa bo 29. aprila še tekma z Nemčijo v Berlinu.

"Nič posebnega ne bo. Gremo pač tja odigrat tekmo in domov, ne delam iz tega nič posebnega. Tekma kot tekma, vsaka je boljša kot trening. Ne glede na to, kdo je nasprotnik, priprave bodo zanimive, vsi pa vemo, kakšne tekme nas čakajo v Ostravi," je začetek priprav in prvo prijateljsko tekmo že čez dva dni ocenil prvi vratar Robert Kristan, ki je prav pred začetkom zbora praznoval tudi 32. rojstni dan. "Upam, da bomo imeli čim manj poškodb do SP in da bomo dokaj popolni, tako kot lani na OI. Potem imamo možnosti za uspeh, sicer pa bo malo težje," je še nakazal pot Slovenije na SP na Češkem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.