Šport
987 ogledov

Slovenec bo bdel nad eno najhitrejših

Morning Glory Facebook
Ena najhitrejših jadrnic na svetu bo odslej pod slovenskim okriljem.

Slovenski jadralec Gašper Vinčec je s podjetjem Morning Glory Performance Yachts s sedežem v Trstu sklenil partnerstvo, v sklopu katerega ima v dolgoročnem upravljanju Morning Glory, eno najboljših in najhitrejših jadrnic na svetu, so sporočili iz ekipe slovenskega jadralca.

Koprčan je lastnik 24-metrske jadrnice Way of Life, Morning Glory pa je še tri metra daljša jadrnica, ki je v zadnjih dveh letih zmagala na tržaški barkovljanki.

Da gre za eno najboljših velikih tekmovalnih jadrnic na svetu, govori dejstvo, da je na drugi strani Atlantika postavila časovni rekord na znameniti regati Transpac (od Los Angelesa do Honoluluja), medtem ko je v Evropi že zabeležila zmagi na svetovnem prvenstvu maksi-jadrnic ter malteški klasiki Rolex Middle Sea Race.

"Tako za projekt E-Way of Life (EWOL) in zame osebno kot za slovensko jadranje je upravljanje takega plovila velik dosežek. Resnično gre za vrhunsko pripravljeno jadrnico, verjetno eno od petih najhitrejših na svetu, ki je sposobna zmagati na katerikoli regati," je dejal Vinčec. "Je pa ob tem tudi res, da je v tehničnem oziroma tekmovalnem smislu izjemno zahtevna. Naslednje tedne bomo tako s posadko EWOL Sailing Team posvetili spoznavanju z jadrnico Morning Glory in številnim treningom, potem pa se bomo z njo v drugi polovici avgusta odpravili na svetovno prvenstvo maksi-jadrnic v Porto Cervo na Sardinijo."

Po vrnitvi s SP bodo sledile še številne jesenske regate, med drugim tudi Barcolana. "Barkovljanke se bomo verjetno udeležili s 24-metrsko jadrnico. Odločitev bomo sprejeli septembra," je dejal.

Izdelavo jadrnice Morning Glory je naročil Hasso Platner, ustanovitelj podjetja SAP, ki izdeluje programsko opremo za podjetja. Oblikoval jo je priznan biro Reichel in Pugh iz San Diega, zgrajena pa je bila v ladjedelnici McConaghy in Mona Vale v avstralskem Sydneyju, na svoji spletni strani piše podjetje Morning Glory Performance Yachts.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.