Šport
68 ogledov

Slovenki po diskvalifikaciji ujeli deseterico

Tina Mrak Veronika Macarol Epa
Slovenski jadralki branita evropski naslov. Po prvem dnevu sta deseti.

Tina Mrak in Veronika Macarol, ki sta bila lani izbrani za najboljšo jadralsko slovensko ekipo leta, sta po prvem dnevu evropskega prvenstva v San Remu, kjer branita lani osvojeni naslov, deseti.

V prvi regati sta bili diskvalificirani, nato pa sta bili v naslednjih dveh regatah 4. in 14. Skupaj imata 18 točk, ker se jima je 41 točk za diskvalifikacijo kot najslabši dosežek že črtalo iz skupnega seštevka.

"Danes je bil res zelo naporen dan. Najprej zjutraj ni bilo vetra in smo na morju čakali dve uri, da je zapihalo. Potem smo opravili tri regate. Zjutraj sem poleg tega še vedno čutila bolečine v podlahti. Dan se ni začel obetavno. Potem pa sva v prvi regati še prehitro startali. V naslednjih sva bili povprečni. Danes res nisva zadovoljni z jadranjem in upam, da bova jutri to popravili," je povedala krmarka Mrakova.

Uspeh kariere Šport V novi olimpijski disciplini Slovenec peti na SP

Vodita Britanki Hannah Mills in Eilidh McIntyre, ki sta dosegli ve zmagi in osmo mesto (2 točki). Krmarka Millsova je olimpijska zmagovalka, ki pa za razliko od OI v Riu de Janeiru sedaj nastopa z drugo flokistko, z McIntyrejevo. Drugi sta nekdanji svetovni podprvakinji Izraelki Gil Cohen in Noa Lasry (4) z zmago, tretjim in šestim mestom, tretji pa Francozinji Camille Lecointre in Aloise Retornaz (6), bronasti na OI v Riu, ki sta bili drugi, četrti in peti. 

Med tekmovalkami je 40 posadk.

V moški floti 470 sta Rok Verderber in Matej Paninšič po treh regatah 63. (58), bila sta 28., 30. in 32.

"Za najino znanje in izkušnje sva se kar dobro odrezala. Pri 25 vozlih in metrskem valu bi težko iztržila kaj več. Zadovoljna sva s hitrostjo, ker sva bila kar blizu konkurence, bližje, kot sva pričakovala glede na težke pogoje," je povedal Planinšič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.