Šport
50 ogledov

Slovenec bo treniral Nemce

Luka Gartner (levo) @sloski
Trener deskarjev prostega sloga Luka Gartner iz Železnikov bo v novi sezoni svetovnega pokala trener nemških deskarjev na snegu, ki tekmujejo v atraktivni disciplini slopestyle oziroma snežni park.

Luka Gartner je že privolil v nov izziv v strokovnem štabu v nemški reprezentanci pod vodstvom glavnega trenerja Michaela Dammerta.

Triinštiridesetletni Gorenjec bo skrbel za razvoj trojice obetavnih nemških tekmovalcev. Pod njegovo taktirko bodo trenirali in tekmovali Silvia Mittermüller, Nadja Flemming in Maximilian Preissinger. Gartnerjeva naloga ne bo le izboljšanje njihovih dosežkov v svetovnem pokalu, temveč bo glavni cilj priboriti vstopnice za zimske olimpijske igre, ki bodo od 9. do 25. februarja 2018 v južnokorejskem PyeongChangu.

Gre za trenerja z bogatimi izkušnjami, ki je v svoji karieri treniral tudi enega najboljših slovenskih tekmovalcev v snežnem žlebu (half pipe) Tima-Kevina Ravnjaka. Kot je zapisano na spletni strani Mednarodne smučarske zveze fis-ski, se bo Gartner kmalu preselil na avstrijsko-nemško mejo, kjer bo v njihovem taboru v Berchtesgadnu skrbel za razvoj in napredek nemških deskarjev prostega sloga.

"Se že veselim novega izziva in upam, da bom lahko našim športnikom nudil vso potrebno podporo na njihovi poti v PyeongChang. Naša prva usmeritev bodo nastopi v svetovnem pokalu, kjer želimo biti najboljši, tudi zaradi lovljenja kvalifikacijskih kvot za olimpijske igre," je bil novih življenjskih ciljev vesel slovenski strokovnjak.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.