Šport
49 ogledov

Slovenec na iranski klopi v Katarju brez žog

Borut Maček EPA
Slovenski trener Borut Maček, ki na svetovnem prvenstvu v Katarju opravlja funkcijo selektorja Irana, je pred današnjo tekmo proti Hrvaški razkril s kakšnimi težavami se srečuje.

"Kako naj presenetimo tako močno reprezentanco kot je Hrvaška, če pa na razpolago nimamo niti žog?" se sprašuje Borut Maček, ki na klopi Irana nima lahkega dela. Pred svetovnim prvenstvom je nameraval reprezentanco popeljati na priprave v Slovenijo, kjer naj bi Iranci odigrali kar sedem pripravljalnih tekem, a so se mu načrti podrli. Priprave Irancev so potekale le deset dni, odigrali pa so le pripravljalno tekmo proti Italiji.

V slačilnici bledi kot cunje

Na Mačkovo žalost so njegovi sodelavci doma pozabili tudi žoge in s tem še otežili priprave na zahtevne dvoboje proti najboljšim svetovnim reprezentancam. "Večina rokometašev prihaja iz domače lige, kar nekaj fantov pa v svojih klubih nima večje minutaže. Podpora nacionalne zvez je zelo slaba," pojasnjuje Slovenec na klopi Irana, ki je takole opisal dogajanje med polčasom tekme proti Bosni in Hercegovini: "Prišel sem v slačilnico, kjer sem spoznal, da so moji igralci bledi kot cunje. Vodimo s štirimi zadetki prednosti, oni pa so se očitno ustrašili zmage. Niso verjeli, da na svetovnem prvenstvu v rokah držijo lepo prednost."

Po tesnih porazih z Bosno in Hercegovino ter Makedonijo čaka danes Irance težka naloga proti Hrvaški, ki je po Mačkovem mnenju ena izmed kandidatk za odličje: "Ponosni smo, ker lahko igramo proti eni izmed reprezentanc, ki sodi med kandidate za odličja. Skušali jih bomo presenetiti, vendar bo glede na vse težave zelo težko."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.