Šport
279 ogledov

Slovenec odigral še svoj zadnji dvoboj na turnirjih velike četverice

Aljaž Bedene Epa
Bedene je izpadel iz OP ZDA, tako da je tudi že odigral svoj zadnji obračun na turnirjih velike četverice.

Slovenski teniški igralec Aljaž Bedene je izpadel v prvem krogu konkurence moških dvojic na odprtem prvenstvu ZDA. Skupaj s Fincem Emilom Ruusuvuorijem sta bila nemočna proti domačinoma Alexu Lawsonu in Robertu Gallowayu, ki sta slavila s 6:3, 6:3.

S tem je 33-letni Ljubljančan tudi uradno zaključil kariero na turnirjih velike četverice. Bedene se bo namreč po koncu sezone upokojil, že pred tem pa je izpadel v prvem krogu med posamezniki. Tesno, s 3:2 v nizih ga je ugnal Argentinec Pedro Cachin.

Ljubljančan, ki je bil na lestvici ATP najvišje februarja 2018 na 43. mestu, je na OP ZDA v posamični konkurenci najdlje prišel do tretjega kroga, in sicer leta 2019. Na turnirjih velike četverice trenutno 347. lopar sveta nikoli ni igral v četrtem krogu.

Med dvojicami je 14-krat nastopil na grand slamih ter zabeležil dve uvrstitvi v drugi krog. Nikoli mu to ni uspelo v New Yorku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice