Šport
1105 ogledov

Slovenec zabil res nenavaden as, sledil spor s tekmecem

Epa
Slovenski teniški igralec v središču pozornosti

Na challenger turnirju v kitajskem Zhuhaiju je prišlo do nenavadnega dogodka za katerega je poskrbel slovenski teniški igralec Blaž Rola. Ta je očitno ocenil, da njegov tekmec Baptiste Crepatte pretirava z zavlačevanjem igre, kar je v zaključku dvoboja izkoristil in Francozu zabil as. Po skoraj treh urah igre je Slovenec napredoval v osmino finala z rezultatom 7:5, 6:7 in 7:5.

Do odločitve je tako prišlo v 11. igri zadnjega niza, ko je Rola tekmecu odvzel servis. Sledila je igra na Slovenčev sevis in vodstvo s 15:0. Nato pa je prišlo do omenjenega dogodka. "Po mnenju opazovalcev je nekaj časa čakal nasprotnika. Ta se ni niti oglasil, niti ni dal nobenega znaka, da bi si želel, da Rola s servisom še malo počaka. Slovenski tenisač se je čakanja naveličal, serviral in seveda zabil as," so situacijo opisali na spletni strani teniskisvet.si. Rola je v nadaljevanju prišel še do dveh točk in zaključil dvoboj.

Francoz, ki ga sodnica ni opozorila, naj preneha s sprehajanjem po igrišču in je dovolila nadaljevanje igre, je bil po dvoboju besen. "Ti si nihče!" je Slovencu zabrusil 424. igralec sveta. "Nisi sposoben igrati, saj niti ne znaš govoriti," mu je odvrnil Ptujčan.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.