Šport
46 ogledov

''Slovenija je ena najboljših ekip na svetu''

(Slovenija - Švedska) Kavtičnik EPA
Slovensko rokometno reprezentanco ob 17.15 čaka odločilna tekma letošnjega evropskega prvenstva na Poljskem. O napredovanju bo odločal obračun z Nemčijo.

Slovenska izbrana vrsta si bo na obračunu z Nemčijo poskušala priigrati uvrstitev v drugi del evropskega prvenstva, v primeru poraza pa se bodo varovanci Veselina Vujovića po tednu dni predčasno vrnili v domovino.

Slovenija bo v primeru zmage nad Nemčijo in Španije nad Švedsko v drugi del prenesla tri točke, v primeru neodločenega izida med Španijo in Švedsko in slovenske zmage v zadnjem krogu - v tem primeru bo izpadla Nemčija - pa le eno.

Obračun zadnjega kroga bo ponovitev finala izpred 12 let, ko je slovenska reprezentanca na domačih tleh zabeležila enega največjih uspehov ekipnega športa in osvojila srebrno kolajno, potem ko je v finalu morala priznati premoč Nemčiji.

Pred začetkom prvenstva je o spominih na ta zgodovinski trenutek spregovoril nekdanji reprezentant Tomaž Tomšič.

V nemški izbrani vrsti ni igralca, ki je leta 2004 igral za takratno 'zlato' reprezentanco, od 'srebrnih' Slovencev pa so ostali trije - Gorazd ŠkofUroš Zorman in Vid Kavtičnik. Slednji je v sklepnem delu tekme s Španijo prejel rdeči karton, a je disciplinska komisija na srečo odločila, da ga ne bo naknadno kaznovala.

Reprezentanci sta se nazadnje pomerili na svetovnega prvenstvu v Katarju, kjer so zmagali Nemci (30:27). Varovanci Dagurja Sigurdssona so bili boljši tudi na pripravljalni tekmi v Kielu (31:28).

''Imeli smo srečo, da smo premagali Švedsko, a nihče ne more predvideti izida naslednjega obračuna. Slovenija je ena najboljših ekip na svetu,'' je dejal Sigurdsson.

''Potem ko smo oddali zmago proti Španiji, začenjamo znova. Nemčijo moramo premagati. Možnosti so 50-50,'' pa je ocenil slovenski reprezentant Kavtičnik

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.