Šport
417 ogledov

Slovenija osvojila še bron

Eva Terčelj Profimedia
Eva Terčelj bronasta na SP v kajakaškem krosu.

Slovenska kajakašica Eva Terčelj si je na svetovnem prvenstvu v slalomu na divjih vodah v Londonu na najboljši možen način zacelila rane, ki jih je dobila, ko je v slalomu izpadla že po kvalifikacijah. Bronasto medaljo je nekdanja slalomska svetovna prvakinja dobila v kajakaškem krosu, kar je za Slovenijo tretja kolajna na tem prvenstvu. Kanuistke so bile bronaste v ekipni vožnji, Benjamin Savšek je postal prvak v kanuju, prvenstvo pa se je po zaslugi Terčeljeve končalo, kot se je začelo.

Za Slovenijo je to že 31. kolajna na svetovnih prvenstvih, prva v krosu.

Edino Slovenko v izločilnih bojih, ki je imela tudi precej sreče, predvsem v polfinalu, sta premagali Britanka Kimberley Woods in Francozinja Camille Prigent.

Terčelj je v kvalifikacijah, v katerih sta bili za uvrstitev med najboljših 32 prepočasni Ajda Novak in Eva Alina Hočevar, zabeležila 13. čas, nato je zanesljivo zmagala v svoji skupini osmine finala in četrtfinala. Sreča pa se ji je nasmehnila v polfinalu.

Videti je bilo namreč, da bo izpadla, saj je večji del proge veslala na tretjem mestu, toda pred koncem se je Italijanka Stefanie Horn prevrnila, padla iz čolna in s tem Slovenki omogočila napredovanje v finale. V njem se Terčelj ni vmešala v boj za zlato medaljo, z zanesljivo in ne preveč tvegano vožnjo se je držala tretjega mesta.

Eva Terčelj | Avtor: Profimedia Profimedia

Tudi pri moških je zlato ostalo doma, tretjič zapovrstjo je prvak postal Joseph Clarke, tudi prvak v slalomu, srebrno medaljo je osvojil Francoz Boris Neveu, bronasto pa Švicar Martin Dougoud.

Vid Kuder Marušič, Žiga Lin Hočevar, Tine Kancler in Peter Kauzer so bili v kronometru prepočasni za med 32 najboljših, a je najhitrejši med njimi Kuder Marušič zaradi kvote držav vendarle dobil priložnost za nastop v osmini finala, kjer pa je tudi obstal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.