Šport
1556 ogledov

Slovenija ugnala še prvo reprezentanco sveta

Klemen Čebulj Volleyballworld
Slovenci so bili boljši tudi od Poljakov.

Slovenska odbojkarska reprezentanca je na turnirju v Turčiji po Niuozemski, Franciji in Kanadi premagala še Poljsko. Slovenci so prikazali prepričljivo predstavo in tekmeca premagali s 3:0 v nizih. Reprezentanca, ki je prva na lestvici Mednarodne odbojkarske zveze, je po nizih osvojila le 20, 21 in 18 točk.

Dominantno predstavo je z asom zaključil Klemen Čebulj. Slovenija je zdaj tik pred uvrstitvijo na olimpijske igre v Parizu. 

Proti ekipi, ki sicer v Turčiji ni v popolni postavi, a ima izredno širok igralki kader, ki je prav tako kot Slovenija do medsebojnega obračuna dobila vse tekme, je četa Gheorgheja Cretuja pokazala odlično predstavo, zagotovo najboljšo na turnirju. Sprejem tekmečevih servisov je bil na visoki ravni, kar jim je omogočalo učinkovite napadalne akcije. Svoje so dodali še odlični servisi, tako da so bili Poljaki na trenutke videti povsem nemočno.

Prave negotovosti ni bilo niti v enem nizu, Slovenci so imeli ves čas tekme nadzor nad izidom, do zmage so se praktično sprehodili. Najučinkovitejši v slovenski vrsti je bil z 20 točkami Tonček Štern, dosegel je tudi štiri ase, Čebulj jih je prispeval 15.

Slovenci bodo iz Antalye odpotovali na Japonsko, kjer se bodo pripravljali na drugi turnir v Fukuoki (od 4. do 9. junija), tam se bodo merili s Turčijo, Brazilijo, Japonsko in Bolgarijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.