Šport
419 ogledov

Slovenka v četrtfinalu OP ZDA

dalila jakupović Epa
Dalila Jakupović je z uvrstitvijo med najboljših osem dosegla svoj največji uspeh na grand slamih.

Prvi nosilec Španec Rafael Nadal je potreboval štiri nize za uvrstitev v četrtfinale odprtega prvenstva ZDA. Tam se mu je pridružil Argentinec Juan Martin del Potro, ki letos v New Yorku še ni izgubil niza, prav tako pa sta se med osem uvrstila Avstrijec Dominic Thiem ter domačin John Isner.

V ženski konkurenci so prve četrtfinaliste domačinki Serena Williams in Sloane Stephens, ki brani lanski naslov, ter Čehinja Karolina Pliškova in Anastazija Sevastova iz Latvije.

dalila jakupović | Avtor: Epa Epa
Od Slovenk v igri ostaja le še Dalila Jakupović v konkurenci dvojic. V paru z Rusinjo Irino Kromačevo sta se prebili med osem najboljših. To pa ni uspelo Katarini Srebotnik, ki je v mešanih dvojicah izpadla v osmini finala.

Nadal je za zmago nad Gruzijcem Nikolozom Basilašvilijem (6:3, 6:3, 6:7, 6:4) potreboval tri ure in 20 minutah, v četrtfinalu pa ga čaka Avstrijec Thiem, ki je bil boljši od lanskega finalista Južnoafričana Kevina Andersona s 3:0 (7:5, 6:2, 7:6).

"Že drugič zapored sem moral igrati štiri nize in mislim, da tudi v četrtfinalu ne bo nič lažje. Za zmago nad Thiemom bom moral pokazati svoj najboljši tenis," je dejal branilec naslova iz Španije.

V odlični formi je zmagovalec US Opna iz 2009 Del Potro. Hrvata Borno Ćorića je nadigral s 6:4, 6:3 in 6:1, v četrtfinalu pa ga čaka domači velikan z močnim začetnim udarcem John Isner.

"Ko sem videl, da ima Čorić težave z mišico, sem dodal plin in hotel čim prej zaključiti dvoboj. Igral sem dobro, a mislim, da lahko še precej bolje," je dejal del Potro, ki mu New York očitno zelo ustreza, saj se je tretjič zapored prebil med osem najboljših.

Njegov naslednji tekmec Isner, ki je v petih nizih premagal Kanadčana Milosa Raonica, se je v četrtfinale uvrstil prvič v zadnjih sedmih letih, na njegovih plečih pa bo tudi dejstvo, da je zadnji Američan v konkurenci in da lahko le on postane prvi domačin z zmago po Andyju Roddicku 2003.

Triintridesetletni Isner bo v naslednjih tednih prvič postal očka, kot pravi, pa se del Potra ne boji, čeprav je izgubil sedem od njunih enajstih dvobojev.

Med dekleti Serena ostaja v igri za rekordni 24. naslov na grand slamih, njenega prvega po Australian Opnu 2017 oziroma rojstvu hčerke Olympia, ki je pred dvema dnevoma praznovala prvi rojstni dan. Šestkratna zmagovalka odprtega prvenstva ZDA je s 6:0, 4:6 in 6:3 premagala Kaio Kanepi iz Estonije.

"Vedno je lepo zmagati 6:0, a to nič ne pomeni za drugi niz. Hitro sem izgubila servis in Kanepijeva se je z močnimi udarci vrnila v igro. Iz dvoboja v dvoboj napredujem in vsakokrat se bolj zavedam, kako težko se je vrniti med najboljše, ko enkrat postaneš mama," je dejala Williamsova.

Njena naslednja tekmica bo osma nosilka Čehinja Pliškova, ki je bila v osmini finala boljša od Avstralke Ashleigh Barty (6:4, 6:4) in ki je Williamsovo v New Yorku izločila v polfinalu 2016.

Branilka naslova Sloane Stephens je ugnala Belgijko Elise Mertens (6:3, 6:3), v četrtfinalu pa jo čaka Anastazija Sevastova, ki je izločila sedmo nosilko Elino Svitolino (6:3, 1:6, 6:0), kar pomeni, da sta med osmimi najboljšimi le še dve od prvih desetih nosilk - Stephensova (3.) in Pliškova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice