Šport
3658 ogledov

Slovenka zrušila svetovni rekord: "To je noro!"

alenka artnik Twitter
Alenka Artnik je postala prva ženska, ki je presegla magično mejo 110 metrov.

Slovenska potapljačica na vdih Alenka Artnik je dosegla nov svetovni rekord. Na tekmovanju v karibskem morju, ki je bilo generalka za svetovno prvenstvo, se je v disciplini z enojno plavutjo potopila do 111 metrov. S tem je za štiri metre izboljšala prejšnji rekord in postala prva ženska, ki je presegla magično mejo 110 metrov.

Artnikova je po novem svetovnem rekordu za spletno stran siol.net povedala: "To je noro. V tej sezoni sem odlično pripravljena tako fizično kot mentalno. Vedela sem, da bo to leto tisto, ko bom lahko postavljala nove mejnike in občutek me ni varal. Vem, da grem lahko še globlje. Na svetovnem prvenstvu bom nadaljevala v tem ritmu in napovedala še dva metra globljo znamko, torej 113 metrov."

Njena glavna tekmica bo Italijanka Italijanka Alessia Zechinni, lastnica prejšnje rekordne znamke, ki se je na treningu potopila na 110 metrov. "Vem, da je tudi Alessia v izjemni formi in da je sposobna iti še dlje, a do zdaj se nikoli nisem preveč obremenjevala z nasprotnicami. Vedno sem poslušala sebe in svoje občutke, kar se mi je do zdaj vedno obrestovalo," je za siol.net še dodala Artnikova, ki bo na SP nastopila tudi v disciplini z dvojno plavutjo.

Na SP pod okriljem Mednarodna zveze potapljaških organizacij (CMAS), ki bo potekalo od 6. do 12. avgusta v Roatanu v Hondurasu, bosta Slovenijo zastopala še Samo Jeranko in Neža Čeč.

Komentarjev 3
  • vinko18 08:39 06.avgust 2019.

    Ni boljše na našem planetu! Čestitke!

  • marsal 11:25 05.avgust 2019.

    ta ženska je izgleda drugače popolnoma nepruduktivna ! Izgleda , da ne počne nič drugega koristnega kot, da se potaplja za lastni užitek ! Takšne vrste svetovni rekord je pomemben ravno toliko kot naprimer pljuvanje češnjevih koščic !

  • kontrahan 10:29 05.avgust 2019.

    Bravo Alenka, čestitke.