Kaj dogaja
40 ogledov

Festival Medvode v gibanju

Tek tekaški čevlji Pixabay
Javni zavod Sotočje in Športna zveza Medvode pripravljata že tretji festivalski projekt "Medvode v gibanju 2019", ki bo potekal od 31. maja do 2. junija.

Prva in druga izvedba projekta sta bili zgodba o uspehu, ki je resnično povezala celoten kraj, sodelovalo je namreč preko 300 prostovoljcev, 1200 športnikov in preko 3000 obiskovalcev.

Festivalski projekt "Medvde v gibanju 2019" jasno in v najvišji meri uresničuje javni interes na področju športa, saj s programom veliko število ljudi spodbudijo k športni dejavnosti oziroma k aktivnemu preživljanju prostega časa. Gre za program z vsebinami, ki imajo velike pozitivne vplive na kazalnike zdravja ljudi.

Letošnji petkov uvod v festival bo potekal na nogometnem igrišču v Medvodah, kjer bo potekala MINIOLIMPIJADA v sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije (OKS), vlogo "miniolimpijcev" pa bo ob številnih zanimivih gibalnih izzivih, olimpijski bakli in himni, odigralo preko 700 učenk in učencev medvoških osnovnih šol in vrtcev.

Sobotno in nedeljsko središče dogajanja bo tudi letos v centru Medvod (Medvoška cesta), kjer bo zapora cest v dolžini 600 m, izvajale pa se bodo aktivnosti kot so rolanje, rolkanje, plesne delavnice, skike, turnir v košarki, teniški turnir, balinanje, ulični tek za otroke in družine, tek s pasjimi ljubljenčki, kolesarski vzpon na Katarino ... V sodelovanju z drugimi ponudniki in organizacijami bodo pripravili promocijske/degustacijske kotičke zdravja, za kulinarične užitke bo poskrbela medvoška kulinarična tržnica - Okusi Sotočja, za živahno večerno vzdušje pa Vili Resnik s skupino!

Osrednja prireditev bo tudi letos 3. Nočni tek Medvode, ki je po lanski uspešni izvedbi, tudi letos vključen v slovenski pokal Nočni tek Slovenija in za katerega se bodo potrudili, da bo tekačem ostal v najlepšem spominu!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.