Šport
254 ogledov

Slovenke dobile tekmice na poti za Pariz

Ana Gros Epa
Slovenske rokometašice za Pariz 2024 proti Črni gori, Nemčiji in Paragvaju.

Znane so tekmice slovenskih rokometašic na kvalifikacijskem turnirju za olimpijske igre 2024. Poleg Paragvaja, ki si je mesto zagotovil s tretjim mestom na prvenstvu Amerik, sta to še šesto- in sedmouvrščeni reprezentanci svetovnega prvenstva, ki se bo danes končalo na Danskem. To sta Nemčija in Črna gora.

Črnogorske rokometašice so na tekmi za sedmo mesto premagale Češko z 28:24, Nemke pa so izgubile dvoboj za peto mesto proti Nizozemski s 26:30.

Slovenija je bila na SP na Švedskem, Norveškem in Danskem 11., kar je njena najboljša uvrstitev na SP po letu 2003 ter tretja najboljša uvrstitev v zgodovini. Pred tem so bile Slovenke boljše le leta 2003 z osmim mestom in 2001 z devetim.

Dragan Adžić | Avtor: Profimedia Profimedia

Od 11. do 14. aprila 2024 se bo za šest prostih mest v Parizu potegovalo 12 reprezentanc, razdeljenih na tri turnirje. Z vsakega bosta napredovali prvi dve ekipi.

Znane so tudi udeleženke tudi preostalih dveh turnirjev. Na enem bodo igrale Švedska, Madžarska, Kamerun in Japonska, na drugem pa Nizozemska, Češka, Argentina in Španija.

Na olimpijske igre so že uvrščene Francozinje kot gostiteljice ter Danska, Južna Koreja, Angola, Brazilija in Norveška.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice