Šport
234 ogledov

Slovenke do zmege in vozovnice za OI kvalifikacije

Dragan Adžić Profimedia
Slovenke za slovo od SP premagale Avstrijo.

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je v zadnji tekmi drugega dela svetovnega prvenstva v norveškem Trondheimu premagala Avstrijo z 32:27 (19:14). Slovenija je končala nastope na SP, a si je že pred današnjo tekmo priborila možnost nastopa v dodatnih olimpijskih kvalifikacijah.

Tekma s severnimi sosedami je bila za izbranke Dragana Adžića zadnja na svetovnem prvenstvu na Danskem, Norveškem in Švedskem. Slovenija je namreč po petkovem porazu proti Norveški izgubila tudi teoretične možnosti za preboj v četrtfinale.

Slovenija je SP končala s šestimi točkami in na tretjem mestu v skupini, Angola je po današnji zmagi nad Južno Korejo (33:31) pri štirih točkah, Avstrija je ostala pri dveh, Južna Koreja pa je ta del končala brez točke. V četrtfinale bosta napredovali Francija in Norveška.

Današnja tekma je poleg prestiža prinašala še možnost dodatnih kvalifikacij za OI. Tretjeuvrščene reprezentance iz vseh štirih skupin v drugem delu tekmovanja so naskakovale deveto mesto, ki prinaša nastop na enem od treh kvalifikacijskih turnirjev za poletne olimpijske igre prihodnje leto v Parizu.

A to breme je že pred tekmo padlo z ramen slovenskih rokometašic, saj so si te kvalifikacije že zagotovile na račun lanskega osmega mesta na EP zaradi razpleta preostalih tekem na letošnjem SP, ki je Evropi ponudil možnost dveh dodatnih mest.

Na tekmi so tako Slovenke lahko nastopile povsem sproščeno. Že hitro so si priigrale nekaj golov naskoka (5:1), po edinem približanju Avstrije z delnim izidom 3:0 pa so Slovenke spet stopile na plin in si priigrale pet, največ pa sedem zadetkov naskoka (16:9). Polčas so končale s +5 (19:14).

Tudi nadaljevanje je bilo podobno, Slovenke so večji del drugega polčasa nadzorovale položaj, največ so vodile za devet zadetkov. Le nekaj minut je bilo bolj nezbranih, takrat so Avstrijke prišle do le 25:28, a končnica je spet pripadla Sloveniji, tako da zmaga ni bila ogrožena, na koncu je bil izid 32:27.

Strelsko se jenajbolj izkazala Tamara Mavsar z 11 goli, Tjaša Stanko jih je dodala pet.

Slovenske rokometašice so do današnje tekme v dosedanjem delu zaključnega turnirja premagale tekmice iz Angole, Islandije in Južne Koreje ter izgubile proti Francozinjam in Norvežankam.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice