Šport
271 ogledov

Slovenke po kazenskih strelih do pomembne zmage

Sara Confidenti Profimedia
Slovenske hokejistke po kazenskih strelih boljše od domačink.

Slovenska ženska hokejska reprezentanca je na tretji tekmi svetovnega prvenstva divizije I (skupine B) v Rigi po izvajanju kazenskih strelov premagala domačinke Latvijke s 4:3 (0:1, 3:2, 0:0; 1:0) in storila velik korak k obstanku v tem rangu. Naslednja tekma Slovenke čaka v petek, ko se bodo pomerile z Britankami.

Slovenke so po uvodni zmagi proti Poljski s 4:1 in porazu proti Slovakinjam z 0:4 tokrat po kazenskih strelih za pomembni točki ugnale domačo izbrano vrsto in se povzpele na drugo mesto.

Varovanke selektorja Boštjana Kosa so tako napravile velik korak v boju za obstanek, saj so za premočno Slovaško vse ostale reprezentance po kakovosti poravnane, zato odloča vsaka točka. Slovaška je bila danes s 7:1 boljša od Velike Britanije, Italija pa je z 2:1 premagala Poljsko.

Slovenke so bile večji del prve tretjine v podrejenem položaju, a so bile nato v drugi bolj učinkovite pred latvijsko vratarko in dvakrat izenačile. Po golu Agnese Apsite v prvi tretjini, je v drugi minuti drugega dela igre najprej po gneči pred vrati izenačila Gaja Pezdir.

Latvijke so nato prek Anne Lagzdine (27. minuta) in Lige Miljone (31.) povedle s 3:1, a je Arwen Nylander ob koncu 32. minute najprej znižala zaostanek, Nadja Vakaričič pa je osem sekund pred iztekom druge tretjine izenačila z igralko več na ledu.

V zadnji tretjini golov ni bilo, čeprav so imele Slovenke dvakrat igralko več na ledu. Podaljšek v igri tri na tri prav tako ni prinesel odločitve, zato so sledili kazenski streli. V njih je z dvema goloma zablestela Sara Confidenti in Sloveniji prinesla pomembni točki. V strelih proti vratom je bilo sicer 46:38 v korist Latvije.

Slovenijo po zmagi proti domačinkam čakata še tekmi proti Britankam v petek in Italijankam v soboto. Glavni cilj slovenske vrste je obstanek v tem rangu tekmovanja, s čimer se mora izogniti zadnjemu mestu.

Slovenska reprezentanca je lani nastopila v enaki konkurenci SP divizije I (skupina B) ter v Južni Koreji zasedla četrto mesto, s čimer je dosegla enega največjih uspehov doslej in obstala v tem rangu tekmovanja.

Lestvica:                Z ZP PP  P
1. Slovaška          3   3  0  0  0  18:2   9
2. Slovenija         3   1  1  0  1   8:8   5
3. Latvija           3   1  0  1  1   7:13  4
4. Velika Britanija  3   1  0  1  1   4:10  4
5. Italija           3   1  0  0  2   4:5   3
6. Poljska           3   0  1  0  2   5:8   2
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.