Šport
68 ogledov

Slovenke v Rotterdam z gladko zmago

Slovenija Azerbajdžan OZS/Facebook
Ženska odbojkarska izbrana vrsta Slovenije je na domačem parketu ugnala Azerbajdžan.

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je pred odhodom na Nizozemsko, kjer bo potekal zadnji krog kvalifikacij za svetovno prvenstvo, na zadnji pripravljalni tekmi v Ljubljani ugnala Azerbajdžan (3:0). Slovenke bodo v Rotterdam odpotovale v ponedeljek zjutraj; prva tekma jih čaka 22. avgusta, ko se bodo pomerile z Bolgarijo.

Varovanke Alessandra Chiappinija so dobro začele srečanje in po začetnih udarcih Eve Mori ter na račun dobrega bloka in uspešnih protinapadov povedle s 6:1. Po dveh prednostih z 12:7 in 20:17 so Azerbajdžanke naskok Slovenk stopile na le točko, to serijo je z blokom za 23:21 prekinila Lana Ščuka, niz pa je z asom zaključila Morijeva.

Drugi niz so bolje začele gostje (4:1), Slovenke so z dobrimi začetnimi udarci hitro prišle do izenačenja, z dvema blokoma Tine Grudine in Morijeve pa so tudi povedle z 19:17. V končnici sta dobro odigrali Ščuka in Iza Mlakar za zmago v drugem nizu s 25:21.

Slovenke so s servisi Morijeve, Ščuke in Ele Pintar, dobri igri Maje Pahor v obrambi in zaključkih Mlakarjeve ter Anite Sobočan prišle do visoke prednosti z 12:5. Po napakah Slovenk so se gostje približale na 16:12 in 17:13. Zaključek je pripadal Slovenkam, ki so tekmo zaključile z blokom Grudine za 25:15 v tretjem nizu.

Prijateljska tekma:

Slovenija - Azerbajdžan 3:0 (21, 21, 15)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.