Šport
14 ogledov

Slovenki uspešni v prvem kolu

Polona Hercog Reuters
Slovenska teniška igralka Polona Hercog je uspešno začela turnir WTA v Nürnbergu z nagradnim skladom 235 tisoč dolarjev. V 1. krogu je s 6:3, 4:6 in 6:1 odpravila drugo nosilko, Čehinjo Klaro Zakopalovo.

Hercogova, ki je v šestih dvobojih še brez poraza proti Zakopalovi, se bo v 2. krogu pomerila z Američanko Julio Cohen. Slovenska tenisačica je razmeroma gladko dobila uvodni niz. Kazalo je, da bo podobno gladko drugega izgubila, saj je Zakopalova vodila že s 5:2. A Slovenki se je uspelo približati na 5:4, deseto igro - na svoj servis - pa je Čehinja le dobila in izid v nizih izenačila. V tretjem nizu je Hercogova takoj naredila dva brejka za vodstvo s 4:0 in tako praktično odločila niz ter dvoboj.

Klepačeva do zmage med dvojicami

Slovenska teniška igralka Andreja Klepač je v 1. krogu turnirja WTA v Nürnbergu z nagradnim skladom 235.000 dolarjev v konkurenci dvojic skupaj z Avstrijko Sandro Klemenschits premagala ameriško navezo Asia Muhammed/Allie Will s 6:2 in 7:6 (4).

Klepačeva in Klemenschitsova se bosta v 2. krogu pomerili z boljšima iz dvoboja med Srbkinjo Aleksandro Krunić in Poljakinjo Katarzyno Piter ter Nemko Julio Görges in Luksemburžanko Mandy Minella. Slednji sta drugi nosilki.

WTA, Nürnberg, prvi krog:

Polona Hercog (Slo) : Klara Zakopalova (Češ/2) 6:3, 4:6, 6:1

Dvojice:

Andreja Klepač/Sandra Klemenschits (Slo/Avt) : Asia Muhammed/Allie Will (ZDA) 6:2, 7:6 (4)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.