Šport
17 ogledov

Slovenki za las brez finala

Vesna Fabjan se tokrat ni pretirano veselila. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Norveška smučarska tekačica Maiken Caspersen Falla (2:15,8) je zmagovalka prostega sprinta za svetovni pokal na Rogli. Drugo mesto je osvojila Kanadčanka Chandra Crawford (+0,4), tretja pa je bila Švedinja Ida Ingemarsdotter (+1,5). Vesni Fabjan in Katji Višnar, ki sta bili najhitrejši v svojih četrtfinalnih skupinah, se ni uspelo uvrstiti v finale.

Vse štiri slovenske smučarske tekačice so bile uspešne v kvalifikacijah za tekmo svetovnega pokala v sprintu v prosti tehniki na Rogli. Vesna Fabjan je vpisala celo drugi čas kvalifikacij. Med 30 najhitrejših smučark tekačic so se uvrstile še Katja Višnar, Alenka Čebašek in Barbara Jezeršek.

Višnarjeva in Fabjanova do polfinala
S četrtfinalnima nastopoma sta uspešno opravili Višnarjeva in Fabjanova, ki sta bili v svojih skupinah najhitrejši. V polfinale se ni uspelo uvrstiti Čebaškovi, ki je padla in v tretjem četrtfinalu zasedla zadnje, šesto mesto, šesta je bila v svojem četrtfinalu tudi Čebaškova. Fabjanova in Višnarjeva, ki sta v četrtfinalu z močnim tempom vse od štarta zlomili konkurenco, sta enako poskušali tudi v finalu, a jima je pred ciljem zmanjkalo moči. Vesna Fabjan je bila tretja in zgolj za 30 stotink ostala brez finala, Katja Višnar pa je v finišu nazadovala na peto mesto. V finalu je zmagala Norvežanka Maiken Caspersen Falla (2:15,8). Drugo mesto je osvojila Kanadčanka Chandra Crawford (+0,4), tretja pa je bila Švedinja Ida Ingemarsdotter (+1,5).

Po tekmah na Rogli sledi "božični" premor, nato pa vrhunec te sezone - Tour de Ski, ki se bo s prologom 29. decembra začel v Oberhofu.

Izidi, sprint (Ž)
1. M. Caspersen Falla (NOR)
2. C. Crawford (KAN)
3. I. Ingemarsdotter (ŠVE)
4. I. Flugstad Oestberg (NOR)
5. N. Korosteleva (RUS)
6. K. Randall (ZDA)
7. V. Fabjan (SLO)
...
10. K. Višnar (SLO)
28. A. Čebašek (SLO)
30. B. Jezeršek (SLO)

Sprint (M)
1. D. Cologna (ŠVI)
2. N. Morilov (RUS)
3. A. Gloeersen (NOR)
4. P. Golberg (NOR)
5. O. Vigen Hattestad (NOR)
6. E. Brandsdal (NOR)
...
67. M. Gorjanc (SLO)
68. L. Prosen (SLO)
72. G. Kralj (SLO)
73. B. Klavžar (SLO)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.