Šport
25 ogledov

Slovenske tekačice 14. v Sjusjöenu

Vesna Fabjan (levo) in Katja Visnar EPA
Slovenska ženska štafeta v smučarskih tekih v postavi Katja Višnar, Anja Eržen, Vesna Fabjan in Barbara Jezeršek je na tekmi za svetovni pokal v norveškem Sjusjöenu zasedla 14. mesto. Zmagala je Norveška I.

Prva norveška štafeta (51:50,1) je zmagovalka preizkušnje svetovnega pokala na 4 x 5 km v Sjusjöenu. Drugo mesto je pripadlo drugi norveški zasedbi (+26,0), tretje pa so bile Finke (+39,1). Slovenke v postavi Katja Višnar, Anja Eržen, Vesna Fabjan in Barbara Jezeršek so med 16 štafetami končale na 14. mestu (+2:58,7). Ob 13.15 bodo na 4 x 10 km tekli še moški, brez slovenskega zastopstva.

Slovenke so nastopile slabo. Prehitele so zgolj Kazahstan in drugo nemško ekipo. Prva slovenska tekačica Višnarjeva se je dobro držala v prvem krogu, nato pa popustila in Erženovi predala na 14. mestu. Fabjanova je pustila boljši vtis kot v soboto, Jezerškova pa je v zadnji predaji, v kateri je oster ritem na prvem mestu narekovala Marit Bjoergen, zaostala za minuto.

"Katja je tipična sprinterka, ki v visokem ritmu lahko preteče le določeno razdaljo, vendar je vse boljša tudi v štafetnih tekmah. Povrh vsega je imela smolo, da so jo zmotile Rusinje, tako da je izgubila stik s skupino pred seboj. V bistvu so preostale tri Slovenke tekle v okviru svojih zmožnosti. Bistveno več ne moremo pričakovati od deklet. Barbara je obakrat tekla dobro, Vesna danes bolje kot včeraj, Anja povsem po svojih zmožnostih in tudi Katja se je potrudila kar najbolje. Ne moremo biti razočarani, saj je zaostanek pod tremi minutami, mesto pa bi lahko bilo malo boljše. Ni še treba delati panike, kajti tekme, na katerih lahko naredimo bistveno več, šele prihajajo," je nastop slovenske četverice ocenil vodja ekipe Marko Gracer.

Prihodnji konec tedna bodo tekme svetovnega pokala v Kuusamu, kamor bodo Fabjanova, Višnarjeva in Jezerškova skupaj s serviserji odpotovale v sredo.

Izidi, ženske štafete (4 x 5 km):
1. Norveška I         51:50,1
(Vibeke Skofterud, Therese Johaug, Kristin Steira, Marit Björgen)
2. Norveška II        +  26,0
(Astrid U. Jacobsen, Ingvild Oestberg, Tora Berger, M. Kristoffersen)
3. Finska                39,1
(Krista Lahteenmaki, A.-K. Saarinen, R.-L. Roponen, Riikka Sarasoja)
4. Švedska               51,6
5. Francija            1:27,6
6. Norveška III        1:29,2
7. Norveška IV         1:40,1
8. Nemčija I           1:54,6
9. ZDA                 1:54,7
10. Rusija              1:54,8
...
14. Slovenija           2:58,7
(Katja Višnar, Anja Eržen, Vesna Fabjan, Barbara Jezeršek)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.