Šport
2596 ogledov

Slovenska najstnica navdušuje v Franciji, izbrana celo za igralko tekme

Mija Šiftar Aleš Oblak
Mija Šiftar najkoristnejša igralka tekme v Franciji, odlično nastopili tudi preostali slovenski "legionarji".

Tretji januarski vikend v letu 2024 je znova prinesel dobre nastope slovenskih odbojkarskih reprezentantk in reprezentantov v tujini. Še posebej je blestela Mija Šiftar, ki je bila v Franciji na srečanju Mulhousa in Cannesa izbrana za najkoristnejšo igralko tekme. Dosegla je 18 točk.

Potem ko smo že poročali o neverjetnih predstavah komaj 17-letne Maše Pucelj, ki v dresu kamniškega Calcita blesti celo v najelitnejšem tekmovanju na svetu, ligi prvakov, nadaljuje z odličnimi igrami v dresu francoske ekipe Volley Mulhouse Alsace še ena komaj 17-letna slovenska odbojkarska reprezentantka, Mija Šiftar. V 17. krogu prvenstva se je s soigralkami pomerila z ekipo Cannesa in se veselila zmage s 3:0. S 35 točkami je njena ekipa tretja na prvenstveni lestvici, spredaj sta le ekipi Nantesa (41 točk) in Nancyja (37 točk). Na sobotni tekmi je Mija dosegla 18 točk, 10 v napadu, po štiri pa z blokom in servisom.

Maša Pucelj Navdušuje po Evropi Šport Komaj 17-letni slovenski dragulj, ki blesti v najelitnejšem tekmovanju na svetu

V nemškem prvenstvu pa sta se zmag veselila tako Sašo Štalekar kot Eva Pogačar. Štalekarjev Berlin je s 3:0 premagal Friedrichshafen, VfB Suhl Lotto Thüringen Eve Pogačar pa je bil s 3:2 boljši od ekipe iz Aachena. Berlin po 14 odigranih krogih vodi na prvenstveni lestvici s šestimi točkami prednosti pred najbližjimi zasledovalci.

Na Poljskem sta se v 17. krogu srečali ekipi Klemna Čebulja in Žige Šterna. S 3:1 je slavil Asseco Resovia Rzeszow, v postavi katerega tokrat Čebulja ni bilo. Na drugi strani je Žiga Štern za Slepsk Malow Suwalki dosegel 11 točk.

Žiga Štern | Avtor: Aleš Oblak Aleš Oblak

V Grčiji sta Alen Pajenk in Tonček Štern v dresu Olympiacosa dosegla po sedem točk. Na tekmi z ekipo Athos Orestiadas je Olympiacos slavil gladko zmago s 3:0. Prav tako se je zmage veselila tudi Lorena Lorber Fijok, ki je v dresu AO Thirasa slavila na gostovanju pri PAOK-u. Slovenka je k zmagi prispevala 13 točk.

V romunskem prvenstvu je Dejan Vinčić k zmagi Rapida iz Bukarešte na mestnem derbiju s Steauo s 3:0 prispeval točko z blokom, zmage s 3:0 pa se je veselil tudi Urban Toman v dresu moštva CSM Arcada Galati, ki je premagalo Cluj. Ekipa Mirte Velikonje Grbac Lugoj pa je tokrat po petih nizih morala priznati poraz ekipi CSM Targoviste. Slovenska blokerka je prispevala eno točko.

Jan Kozamernik | Avtor: Profimedia Profimedia

V italijanskem prvenstvu še naprej vodi Itas Trentino. Ekipa Jana Kozamernika je v 15. krogu s 3:1 premagala ekipo iz Piacenze, dolgoletni slovenski reprezentant pa je k zmagi prispeval sedem točk. Na drugem mestu prvenstvene lestvice se nahaja Sir Susa Vim Perugia Gregorja Ropreta, ki je v pravkar odigranem krogu prav tako slavila zmago proti Modeni (3:0). Do zmage s 3:1 pa je pretekli konec tedna prišla tudi Rana Verona, za katero je Rok Možič dosegel 16 točk in bil med najbolj vidnimi igralci tekme. V italijanskem prvenstvu je dobro igrala tudi Eva Zatković, ki je za ekipo Tecnoteam Albese Volley Como dosegla deset točk, a žal izgubila proti Perugii.

Znova sta dobro igrala tudi Tine Urnaut na Japonskem in Matej Kök v Južni Koreji, a to ni pomahalo njunima ekipama, saj sta bili obe poraženi. Matej Kök je v dresu ekipe Seul Woori Card Woori Won tekmo končal z 28 točkami, 26 jih je dosegel v napadu, po eno pa z blokom in servisom, a je njegova ekipa po petih nizih vseeno morala priznati premoč ekipi Samsung Bluefangs. Kot je tradicija, je Urnaut odigral dve tekmi. JTEKT Stings je obe srečanji proti Hirošimi izgubil s 3:1. Na prvi tekmi je Urnaut dosegel 24 točk, na drugi pa 18.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice