Šport
76 ogledov

ACH Volley ostal brez točke

ACH Volley CEV
Odbojkarji ACH Volleyja so v 6. krogu lige prvakov v gosteh izgubili proti Toursu z 0:3 (-21, -18, -22).

Odbojkarji ACH Volleyja so izgubili tudi šesto tekmo skupine B lige prvakov in so tekmovanje končali brez osvojene točke. V zadnjem krogu jih je s 3:0 premagal francoski Tours, ki je s tem potrdil drugo mesto v skupini.

Čeprav so izgubili z 0:3 varovanci Radovana Gačiča skozi tekmo niso bili v tako podrejenem položaju, kot kaže končni izid. V prvem delu nizov so bili povsem enakovredni tekmecem, ki so s težavo dobili že prvo tekmo v Tivoliju, a v odločilnih trenutkih so Francozi vendarle pokazali večjo zbranost, kar jih je na koncu pripeljalo do zmage.

Predvsem se lahko zahvalijo estonskemu reprezentantu Märtu Tammearuju, ki je bil zelo učinkovit, prvi napad je zgrešil šele v sredini tretjega niza. Čeprav tekme ni začel, v igro je vstopil sredi prvega niza, je bil na koncu z 12 točkami najučinkovitejši igralec tekme, pri Ljubljančanih je še tri več dosegel Nikola Gjorgiev.

Francozi so ves čas bolje servirali, to kaže tudi razmerje asov, dosegli so jih šest, Ljubljančani nobenega.

ACH je tekmo odprl z vodstvo 3:0, a so domači, ki so za potrditev drugega mesta in uvrstitve v dodatni boj za četrtfinale potrebovali zmago, hitro prišli k sebi. Na deveti točki so goste po zaslugi akcij s prvim tempom, dobrih servisov in bloka ujeli, sredi niza pa vodili že s 17:12. A oranžni zmaji se niso predali, pred končnico so izenačili, po izidu 21:21 pa niso več osvojili točke. Najprej pri izidu 22:21 niso bili zadovoljni s sodniško odločitvijo, nato pa ob koncu prejeli še dva asa.

ACH Volley | Avtor: CEV CEV

Podobno kot prvi se je začel tudi drugi niz, na začetku katerega je Gačič Luko Marovta zamenjal z Alenom Šketom, podajalca Ivana Markovića pa z Nejcem Najdičem. Na začetku je bila prednost na strani ljubljanske ekipe, sredi niza pa so po dveh blokih Janu Pokeršniku v prednost prešli Francozi. Do izida 19:16 so gosti še imeli upanje, a igralci Toursa so bili preveč zbrani, da bi se upanje uresničilo.

Povsem izenačen je bil tretji niz. V njem se vse do konca nobena ekipa ni priigrala več kot dve točki prednosti. Domači so predzadnjo točko dosegli z blokom, tekmo pa je z asom zaključil Željko Čorić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice