Šport
78 ogledov

ACH Vollley v Rzeszowu brez možnosti

Danijel Koncilja Profimedia
Odbojkarji ACH Volleyja so v četrtem krogu lige prvakov v Rzeszowu izgubili proti Asseco Resovii z 0:3 (-16, -16, -19).

Odbojkarji ACH Volleyja so v ligi prvakov še četrtič izgubili, drugič proti močni poljski ekipi. Če so na prvih treh tekmah še kazali soliden odpor močnim tekmecem, pa na gostovanju v Rzeszowu ni bilo tako. Favorizirana Asseco Resovia jih je nadigrala, niti en niz ni ponudil izenačenega boja oziroma dramatičnosti.

Pri Ljubljančanih, ki so v vseh nizih konkretno zaostali že na začetku, je šepal sprejem. Mladi Luka Marovt, ki se je izkazal na domači tekmi proti Toursu, tokrat ni imel svojega dneva, že v prvem nizu ga je zamenjal Klemen Šen.

Prepričljiva nista bila niti izkušenejša Jani Kovačič in Jan Pokeršnik. Posledica je bila popolna prevlada odbojkarjev poljske ekipe, ki je bila motivirana, saj si kakšnega negativnega presenečenja ni smela privoščiti, če je še želela zadržati možnost za napredovanje v izločilne boje.

Poljaki so tokrat tekmecem nekaj možnosti pustili le v tretjem nizu, ko so po vodstvu 11:6 popustili in dovolili izenačenje na 16:16. Nato so vendarle spet dodali plin, s petimi zaporednimi točkami prišli do prednosti, ki je zadostovala za gladko zmago.

Najučinkovitejši igralec tekme je bil slovenski reprezentant v poljski ekipi Klemen Čebulj, dosegel je 13 točk, od tega tri z asi in dve z blokoma. Gostitelji so dosegli kar devet asov, sprejem Ljubljančanov je bil le 29-odstoten.

To je tudi delni odgovor, zakaj jim ni šlo v napadu. Nikola Gjorgiev je dosegel le štiri točke. Že v drugem nizu ga je zamenjal mladi Jaka Sešek. Slednji je bil bolj razpoložen, na koncu je dosegel 11 točk, največ v vrsti oranžnih zmajev.

Ljubljančani, ki so s četrtim porazom izgubili praktično vse možnosti, da bi se uvrstili vsaj v pokal Cev, bodo naslednjo tekmo v ligi prvakov odigrali 10. januarja, ko bo v Ljubljani gostoval vodilni Itas Trentino.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice