Šport
33 ogledov

Morala bi biti formalnost

rokomet, Slovenija EPA
Slovenski rokometaši so na pragu tretje uvrstitve na olimpijske igre.

Na kvalifikacijskem turnirju na Švedskem so Slovenci premagali Španijo in minimalno izgubili s Švedsko, tako da za pot v Brazilijo danes ob 18.45 potrebujejo le še zmago proti reprezentanci Irana.

Petouvrščena ekipa z letošnjega azijskega prvenstva, ki jo vodi Hrvat Irhan Smajlagić, se doslej še ni pomerila s Slovenijo, njena moč pa tudi po mnenju slovenskih reprezentantov ni primerljiva z najboljšimi ekipami na svetu. In če se bo Slovenija uvrstila v Brazilijo, bo tam ena od dvanajstih ekip.

Iran je v Malmöju izgubil proti Švedski z 19:34, s Španijo pa 23:37. Na drugi strani so varovanci selektorja Veselina Vujovića premagali Španijo s 24:21, s Švedsko pa izgubili 23:24.

Pomagajo lahko tudi Švedi

Morda Slovenija sploh ne bo potrebovala zmage proti Iranu. Njena tekma je namreč na sporedu za obračunom Švedska - Španija (16.30) in če gostitelji, olimpijski podprvaki, premagajo evropske viceprvake, bo imela Slovenija že pred začetnim žvižgom sodnikov vozovnico za 31. poletne olimpijske igre, ki se bodo začele 6. in končale 21. avgusta.

Slovenski rokometaši so nastopili na igrah v Sydneyju leta 2000 in nato še štiri leta kasneje v Atenah.

Kvalifikacije za OI, 3. kolo:

Ob 16.30:
Švedska - Španija

Ob 18.45:
Slovenija - Iran

Komentarjev 1
  • nergač 10:59 10.april 2016.

    prava tekma danes bo torej Švedska: Španija. Tukaj se bo videlo, če se upajo strici izza odra Špance pustiti doma...